Šodien kādā Latvijas pilsētā plosījies viesulis, kurš nodarījis arī postījumus + VIDEO

Galvaspilsētā Rīgā arī ir iespējami šie nelabvēlīgie laika apstākļi. Sākotnēji galvaspilsēta piedzīvos mākoņainu laiku ar iespējamu īslaicīgu lietu, taču dienas gaitā situācija var pasliktināties.

Tiek prognozēts, ka pēcpusdienā vai vakarā Rīgā varētu būt stipras pērkona lietusgāzes, ko pavada spēcīgs vējš un iespējama krusa. Iedzīvotājiem tiek ieteikts būt uzmanīgiem un iespēju robežās izvairīties no ilgstošas uzturēšanās ārā šādos apstākļos.

Lai gan dzeltenais brīdinājums nav visaugstākais iespējamais līmenis, tas tomēr norāda uz būtisku risku veselībai un drošībai. Tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti sekot līdzi jaunākajām laika prognozēm un ieteikumiem no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra.

Pilsētu pašvaldībām un glābšanas dienestiem jābūt gataviem operatīvi reaģēt uz jebkādiem ārkārtas situāciju izsaukumiem, kas var rasties šādu laika apstākļu rezultātā.

Dažādi riski 

Šādi laika apstākļi atgādina mums par dabas spēka neparedzamību un nepieciešamību būt labi sagatavotiem. Lai mazinātu iespējamo postījumu risku, iedzīvotāji tiek aicināti nodrošināt savus īpašumus, pārvietojot transportlīdzekļus drošā vietā un novācot priekšmetus, kas varētu tikt pacelti vai bojāti vēja brāzmu laikā.

Lūk, video materiāls! 

Tāpat ir svarīgi sekot līdzi brīdinājumiem un būt gataviem reaģēt uz situācijas attīstību, lai nodrošinātu savu un apkārtējo drošību. Jābūt modriem un piesardzīgiem!

Lasi vēl: Dižās Vangas radinieks atklāj gaišreģes vēstījumu uz tuvo nākotni par to, kas mūs sagaida

VIDEO MATERIĀLS IR PIEEJAMS – ŠEIT

Latvijā viesuļi ir reta parādība, taču tie tomēr notiek. Salīdzinot ar citām pasaules vietām, piemēram, ASV, kur viesuļi ir diezgan izplatīti un bieži vien ļoti spēcīgi, Latvijā tie parasti ir mazāk intensīvi un retāk sastopami.

Viesuļi Latvijā parasti ir neliela līdz vidēja stipruma, un tie sastopami pāris reizes gadā, visbiežāk vasaras mēnešos, kad laika apstākļi ir piemērotāki šādu meteoroloģisko parādību veidošanās.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs laiku pa laikam izplata brīdinājumus par iespējamām vētrām un viesuļiem, īpaši vasarā, kad laika apstākļi var būt neprognozējami un spēcīgāki pērkona negaisi var izraisīt viesuļu veidošanos. Tomēr tie parasti ir īslaicīgi un skar ierobežotas teritorijas, neradot plašus postījumus.

 

Leave a Comment