Šo metodi jūs noteikti nezinājāt: triks, kā var izmantot nopļautu zāli sev par labu

Pastāstīsim, vai ir iespējams ierakt zāli zemē un kā citādi to izmantot jūsu zemes gabalā.

Lai mājai piegulošā teritorija vienmēr būtu sakopta, regulāri jācīnās ar nezālēm un garo zāli. Vienīgā metode ir regulāri pļaut, bet tad pēc procedūras paliek “zaļā kaudze”, kas kaut kur jānoliek. Noskaidrojām, cik noderīga nopļautā zāle ir izmantošanai dobēs, un kā to labāk izmantot atkārtoti.

Vai ir iespējams nopļautu zāli aprakt zemē – precīza atbilde

Viena no iespējām, kā izmantot nopļauto zāli tomātiem un citiem dārzeņiem, ir mulčēšana. Šī ir universāla metode dobju uzlabošanai un ļoti noderīgs lauksaimniecības instruments. Tas palīdz apkarot nezāles, apgādā augus ar nepieciešamajiem elementiem un tam ir vēl citas svarīgas īpašības.

 

Tiko pļauta zāle ir aktīvā mulča, kas ļoti atšķiras no parastās mulčas. Būtība ir tāda, ka parastas mulčas gadījumā sausiem salmiem vai sienam, kas nonāk augsnē, ir nepieciešams ilgs laiks, pirms tie sāk deformēties, atsakoties no mikroelementiem.

Lasi vēl: Jau pavisam drīz simtiem tūkstošu cilvēku zaudēs darbu un savu iztikas avotu

Pļautais zāliens jau ir bojāts (saplacināts, iezāģēts), tāpēc tas ir gatavs nekavējoties “dalīties” ar savu ķīmisko sastāvu, kas ievērojami paātrina labvēlīgo ietekmi uz augu un augsni.

Tāpēc nešaubieties, vai nopļauto zāli ir iespējams likt zem kokiem – noteikti, un ne tikai zem kokiem. Droši mulčējiet ar nopļautu zālienu visus krūmus, ziedus, dārzeņus un ogas.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment