Slaveni mūziķi un talantīgas personības komentē Latvijas Eirovīzijas uzvarētāja Dona dziesmu; daži ir skarbi

Kā vakar vakarā tika noskaidrots uz šī gada Eirovīzijas lielās skatuves Latviju pārstāvēs Dons ar dziesmu ”Hallow”. Slaveni mūziķi un talantīgas personības jau komentēja Dona dziesmu. Daži izteicās skarbi. 

Vakar vakarā Latvija noskaidroja savu pārstāvi 2024. gada Eirovīzijas dziesmu konkursam, un pēc žūrijas un balsojuma ir zināms uzvarētājs!

Dziedātājs un dziesmu autors Dons, viens no vispieredzējušākajiem Latvijas mūziķiem, ir uzvarējis Supernovā un saņem ceļazīmi, lai ar dziesmu “Hollow” šogad maijā plīvotu ar Latvijas karogu Malmē, Zviedrijā.

Ja vēl neesi noklausījies dziesmu, tad lūk: 

Dons pirmo reizi kļuva slavens 2000. gadu sākumā, kad viņš piedalījās nacionālajā talantu šovā Talantu Fabrika. Kopš tā laika viņš ir izdevis apbrīnojamus deviņus albumus, ieguvis vairāk nekā duci balvu un apbalvojumu, un pat divas reizes (2015., 2017. gadā) bijis Supernovā.

Kā konkursantam 2024. gads Donam ir trešā reize, jo iepriekš viņš Latvijas atlases šovā piedalījās 2010. un 2014. gadā. Abas reizes viņš ierindojās otrajā vietā ar nelielu starpību no uzvarētāja un neizmantoja iespēju uzstāties uz lielās Eirovīzijas skatuves.

Latvijai pēdējā laikā Eirovīzijā nav bijuši īpaši panākumi. Neskatoties uz to, ka tā uzvarēja 2002. gadā ar Mariju N, kopš tā laika tās vēsture ir bijusi nogurdinoša un samērā skumja.

 

Lasi vēl: Cilvēkus, kas dzimuši šajos datumos, nevajadzētu aizvainot, jo pretējā gadījumā tevi gaida problēmas

Latvijai ir viens no sliktākajiem kvalifikāciju rekordiem un pašreizējām kvalifikāciju sērijām – tā nav piedalījusies konkursa finālā kopš Justs 2016. gadā ar dziesmu “Heartbeat”! Tie ir gandrīz 10 konkursi bez iekļūšanas finālā.

Pagājušajā gadā “Sudden Lights” bija ļoti tuvu ar savu 11. vietu Liverpūles pusfinālā, tikai par 3 sirdi plosošiem punktiem zaudējot kvalificēšanos. Vai šogad Donam izdosies iekļūt Eirovīzijas finālā?

Slavenas personības un mūzikas autoritātes jau ir izteikušas savas domas par Dona dziesmu un par to vai viņuprāt viņam izdosies iekarot Eirovīzijas skatuvi arī finālā. Tomēr dažas personību piezīmes ir diezgan asas.. 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment