Šīs leģendārās japāņu frāzes ir vairāk nekā tūkstoš gadu senas, bet tās saprot tikai 5% cilvēku

Japāņu gudrie vāca teicienus ar dziļu nozīmi, lai nodotu savas zināšanas un pieredzi pēcnācējiem.

Daudzus gadsimtus dažādas pasaules tautas krāja savu pieredzi un nodeva to nākamajām paaudzēm mutvārdu folkloras veidā – sakāmvārdos un teicienos. Mūsdienās daudzi no šiem īsajiem teicieniem ir kļuvuši par spārnotām frāzēm un nezaudē savu aktualitāti.

Šīs frāzes iedvesmo cilvēkus domāt par to, kāda ir dzīves jēga, kas ir labs un kas ļauns, kā pareizi izturēties pret citiem. Mēs jums pastāstīsim, kādas motivējošas japāņu gudro frāzes slēpj dziļu nozīmi un nekad nezaudēs savu aktualitāti.

Dažas leģendāras japāņu frāzes ar dziļu nozīmi: tikai retais tās sapratīs

“Ieknieb sev un tu sapratīsi, vai otram sāp.” Šī frāze saka, ka nevajag darīt citiem cilvēkiem to, ko pats negribētu izjust. Ir reizes, kad mēs sāpinām cilvēku, nedomājot, ka arī pret mums kāds var izturēties slikti un mūs sāpināt.

“Nav ilūziju, nav vilšanos.” Mums nevajadzētu aizrauties ar citiem cilvēkiem un paļauties uz viņiem, tad mūs nepievils nepiepildītas cerības. Galu galā mums pašiem patīk radīt kādu tēlu un ticēt tam, savukārt otrs cilvēks var pat nesaprast, ko mēs no viņa sagaidām. Turklāt šim cilvēkam var nekad nepiemist tās īpašības, ko mēs viņam vai viņai esam piešķīruši.

Lasi vēl: Mēs nevaram sākt jaunu dzīvi pirmdien: lūk, kas mums traucē

“Cilvēks neklūp, ja viņš guļ gultā.” Atcerēsimies, kā izskatās jauni zīmuļi – tie ir tik skaisti un asi. Taču, tiklīdz ar tiem sākam strādāt, tie kļūst blāvi, var salūzt un zaudē savu pievilcību. Bet kādas skaistas bildes jūs iegūstat ar šiem zīmuļiem. Tā tas ir arī ar cilvēku – tikai tas, kurš neko nedara, var būt perfekts, tāpēc viņš nekļūdās. Bet arī no šāda cilvēka nebūs iespējams iegūt meistardarbu.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

“Tas, kurš neko nedara, daudz runā.” Šeit ir teikts par cilvēkiem, kuri spēj labi runāt, vārdos būvēt mākoņu pilis. Taču patiesībā viņu dzīve ir bezmērķīga un tukša, tāpat kā viņu runas.

 

 

Leave a Comment