Mēs nevaram sākt jaunu dzīvi pirmdien: lūk, kas mums traucē

Kā skaidro psihologi, mēs koncentrējamies uz tāliem, ne vienmēr skaidri definētiem mērķiem, atstājot novārtā konkrētus soļus, kas ved uz tiem.

Nāk gada sākums, vasara vai pavasaris, pienāk pirmdiena, un mēs cenšamies sākt jaunu dzīvi. Apņēmības pilni un iedvesmoti, mēs kaļam plānus, reģistrējamies sporta zālē, baseinā. Atzīstiet, cik bieži jūs esat mēģinājuši to darīt un jums tas patiešām ir izdevies.

Pēc tam bija daudz dažādu “bet”, iedvesma pazuda, uguns apsīka, un nekas neizdevās. Kāpēc cilvēkam neizdodas sākt jaunu dzīvi no pirmdienas, lasiet tālāk.

Kāpēc mums nekas neizdodas

Kā skaidro psihologi, mēs koncentrējamies uz tāliem, ne vienmēr skaidri definētiem mērķiem, atstājot novārtā konkrētus soļus, kas ved uz tiem. Tieši šie “mazie soļi” ir tie paši uzdevumi, kurus izpildot mēs pakāpeniski un neatlaidīgi ejam uz mērķi.

Skaidra plāna trūkums. Ir jādefinē skaidri mērķi, pēc tam tie jāsadala mazākos soļos ar konkrētiem termiņiem.

Mērķu nenopietnība. Ne visas vēlmes ir patiesi mūsu vēlmes. Dažas no tām ir sabiedrības uzspiestas, bet mēs tik ļoti pierodam domāt saskaņā ar tām, ka uzskatām tās par savām. Un, kad sākam rīkoties, lai sasniegtu šādu mērķi, mēs zaudējam interesi par to.

Motivācijas trūkums. Ja mērķis nav jūsu, jūs zemapziņā tam pretojaties. Apzinoties iemeslus, kāpēc jums ir nepieciešams sasniegt šo mērķi, jūs varēsiet efektīvāk izveidot rīcības plānu.

Pārslodze. Neuzņemieties vairākas lietas vienlaikus, jo jūs neko nespēsiet novest līdz galam. Ieradumu maiņa rada stresu smadzenēm.

Atbalsta trūkums. Pirmajos posmos ir svarīgs tuvinieku morālais atbalsts. Līdzīgi domājošu vai atbalstošu cilvēku sabiedrībā būs daudz vieglāk uzsākt kaut ko jaunu.

Lasi vēl: Jūs spēsiet izaudzēt gardus un saldus tomātus: visi aprūpes noslēpumi

Kā mainīt savu dzīvi uz labo pusi

Psihologi ir pārliecināti, ka ir iespējams mainīt savu dzīvi, un tam pietiek ar vienu gadu. Lai to izdarītu, jums ir jāievēro šādi galvenie soļi:

Izvirziet skaidru mērķi.

Sadaliet mērķi mazos soļos.

Izveidojiet rīcības plānu ar skaidri noteiktiem termiņiem.

Atrodiet motivāciju.

Nepārslogojiet sevi.

Meklējiet atbalstu.

Esiet konsekventi.

Nepadodieties.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

“Mainīt savu dzīvi nav sprints, tas ir maratons. Esiet gatavi izaicinājumiem, bet turpiniet kustēties. Atcerieties, ka pat mazi soļi ved uz lielu mērķi. Ticiet sev, un jums izdosies,” iesaka eksperti.

 

 

Leave a Comment