Šis Latvijas veikalu tīkls atbalstu ierosinājumu par to, ka brīvdienās veikaliem jābūt slēgtiem – ko tas mums nozīmē?

Pirms kāda laika kāds Latvijas vadošais veikalu tīkls paziņoja, ka viņi atbalsta ieceri par brīvdienu veikala slēgšanu. Kā tas ietekmētu Latviju kopumā?

Tirdzniecības centru slēgšana brīvdienās būtu mūsu valsts pussolis pretī mazo veikalu izdzīvošanai, komentējot zemkopības ministra Didža Šmita iniciatīvu slēgt lielos tirdzniecības centrus svētdienās.

Viņš uzskata ka, ministra iniciatīva varētu sasniegt iecerētos mērķus ļoti strauji , tostarp saruktu bezdarba līmenis un varētu celt pārdevēju algas.

Pēc viņa teiktā, no 113 aptaujātajiem “LaTS” tīkla partneriem atbalstu lielo tirdzniecības centru darbības ierobežošanai svētku dienās pauduši 86, savukārt pret šo priekšlikumu iebilduši 27 tirdzniecības centru pārstāvji.

Lasi vēl: Pēc mātes aiziešanas mūžībā dēls nolēma sakārtot viņas skapi un atrada sev adresētu vēstuli. To izlasot, viņš kļuva bāls kā krīts

Tika novērots, ka plašu komerciālo kompleksu klātbūtne izraisa mazo mazumtirdzniecības uzņēmumu klientu skaita samazināšanos, tādējādi izraisot ieņēmumu samazināšanos un līdz ar to darbības pārtraukšanu, kā rezultātā tiek pazudināta svarīga lauku infrastruktūras sastāvdaļa.

 

Leave a Comment