Sinoptiķis Toms Bricis nācis klajā ar jaunākajām ziņām par laiku Šonedēļ; Būs daudz karstāks, nekā gaidīts

Šonedēļ Latvijā gaidāms ievērojams temperatūras kāpums, kā liecina sinoptiķu prognozes.

Otrdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” sinoptiķis Toms Bricis paziņoja, ka laiks kļūs būtiski karstāks, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu. Bricis izklāstīja, ka, ņemot vērā atmosfēras frontes pārvietošanos un siltā gaisa masu pieplūdumu no dienvidiem, Latvijā sagaidāms ievērojams temperatūras paaugstinājums.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Viņš norādīja, ka dažos reģionos termometra stabiņš varētu sasniegt pat +30°C atzīmi, īpaši Latvijas centrālajā un austrumu daļā.

Sinoptiķis arī uzsvēra, ka karstuma vilnis, kas tuvojas Latvijai, varētu radīt labvēlīgus apstākļus pērkona negaisiem, kas vietām var būt spēcīgi un atnest stipru lietu, krusu un vēju brāzmas.

Viņš ieteica iedzīvotājiem būt uzmanīgiem un sekot līdzi laika prognozēm, kā arī ņemt vērā iespējamās dabas stihijas.

Papildus tam Bricis minēja, ka gaidāmās augstās temperatūras varētu ietekmēt arī labsajūtu, īpaši jutīgākām cilvēku grupām, tādēļ būtu svarīgi lietot pietiekami daudz šķidruma, izvairīties no ilgstošas uzturēšanās tiešos saules staros un izmantot aizsargkrēmus.

Prognozes liecina, ka karstais laiks saglabāsies visu nedēļu, bet nedēļas nogalē iespējama temperatūras pazemināšanās, jo Latviju varētu sasniegt vēsākas gaisa masas no rietumiem.

Bricis piebilda, ka šādas temperatūras svārstības ir tipiskas vasaras sezonā un aicināja iedzīvotājus būt gataviem dažādiem laika apstākļiem.

Trešdienas un ceturtdienas rīti būs dzestri, bet temperatūra dienas gaitā strauji celsies, sasniedzot pat +25°C līdz +28°C dažādos reģionos.

Rīgas un tās apkārtnes iedzīvotāji varēs priecāties par īpaši siltu un saulainu laiku, bet arī citos Latvijas reģionos laiks solās būt ļoti līdzīgs.

Vienlaikus ir vērts pievērst uzmanību arī vējam, kurš šajās dienās būs pārsvarā lēns, ar vēja ātrumu vidēji 2-5 metri sekundē. Tas nozīmē, ka lielākoties valdīs mierīgs un patīkams laiks bez vētras brāzmām vai spēcīga vēja, kas varētu traucēt ikdienas gaitām vai atpūtai pie dabas.

Šāds vējš padarīs uzturēšanos ārpus telpām daudz komfortablāku, it īpaši pie jūras vai ezeriem, kur vasarā bieži vērojams spēcīgāks vējš.

Jāatzīmē, ka sausie un saulainie laikapstākļi varētu radīt nelielu sausuma risku lauksaimniecības kultūrām un mežiem, tādēļ sinoptiķi un lauksaimnieki seko līdzi situācijai, lai nepieciešamības gadījumā varētu laikus veikt preventīvus pasākumus.

Dažviet varētu būt nepieciešama papildu laistīšana, lai nodrošinātu augu drošību un ražas kvalitāti.

Lai arī prognozes sola sausumu, sinoptiķi neizslēdz iespēju, ka vietām varētu parādīties īslaicīgi mākoņi, tomēr nokrišņi netiek sagaidīti.

Jau no 10. Jūlija – Šīm zīmēm naudiņa makā sāks Tecēt kā ar straumi

Taču sinoptiķi paziņojuši, ko tādu, kas daudziem nepatiks un to ir svarīgi zināt pilnīgi visiem!

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment