Omīte padalījās ar ļoti kraukšķīgu, gardu mazsālītu gurķīšu recepti

Mazsālīti gurķīši jau sen ir iecienīti uz latviešu cilvēku galda. Ne tikai svētkos, bet arī pie pusdienām vai vakariņām. Šī recepte patiks tiem, kuriem pie sirds iet kraukšķīgi gurķīši. 

Sagatavošanai mums ir nepieciešami produkti:

Sastāvdaļas:

– Svaigi gurķi – 700g

– Ķiploki – 5 daiviņas

– Svaigas dilles – 1 saišķis (40-50 g)

– Vēss ūdens – 1 litrs. Man ir vārīts ūdens.

– Sāls – 1,5 ēd.k.

Soli pa solim:

Nomazgājiet gurķu galus un sagrieziet gabaliņos.

Ņemam svaigas dilles un rupji sasmalcinām. Diļļu kātiņus atsevišķi noliekam iekšā traukā, kurā vārīsim gurķus.

Ķiplokus nesasmalcinām un izspiežam īpašā presē. Pietiek tos vienkārši sasmalcināt, lai tie piešķirtu savu garšu.

Pēc tam pagatavosim sālījumu pēc vienkāršas un ierastas receptes. Vienam litram ūdens pievienojam pusotru ēdamkaroti sāls bez slāņa un labi samaisām.

Tagad savācam visas sagatavotās sastāvdaļas un apvienojam tās kopā. Uz dilles kātiņiem liekam gurķus, tad sasmalcinām ķiplokus, dilles un ielejam mūsu sālījumu.

Nosedzam ar vāku un atstājam vienu dienu istabas temperatūrā. Otrajā dienā varat lietot un baudīt mūsu ātri marinēto gurķu garšu. Otrajā dienā noteikti ievietojiet marinētos gurķus ledusskapī un izmantojiet tos nedēļas laikā.

Marinēti gurķi ar šādām proporcijām patiešām iznāk mazsālīti. Man patīk šādi marinēti gurķi, kraukšķīgi un aromātiski.
Patiesībā šai receptei nav nepieciešams īpašs trauks, marinēt var jebkurā traukā, jo recepte ir tikpat ātra kā tās lietošana kopumā.

Lasi vēl: Ja ar tevi notiek šīs lietas, tad zini, ka tuvākos divus gadus diemžēl tevi vajās milzum lielas problēmas dzīvē

Šie gurķīši garšos viesiem un pat bērniem! Šo gurķīšu pagatavošanai ir ļoti daudz un dažādas variācijas, kuras izteiks konkrēto garšu, smaržu un tekstūru. Labu apetīti!

 

Leave a Comment