Sinoptiķis Toms Bricis nācis klajā ar jaunākajām ziņām par laiku Šonedēļ; Būs daudz karstāks, nekā gaidīts

Tādēļ iedzīvotāji var plānot dažādas āra aktivitātes, piemēram, piknikus, pārgājienus un citas atpūtas iespējas, neraizējoties par lietus iespējamību.

Šonedēļ Latvijā sagaidāms ievērojams temperatūras kāpums, kas daudzviet sasniegs vasarīgi augstus rādītājus. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, trešdienas pēcpusdienā lielākajā daļā valsts temperatūra sasniegs 25 līdz 32 grādus pēc Celsija, radot patiesi karstu un saulainu dienu.

Tomēr jāatzīmē, ka piekrastes reģionos, pateicoties jūras ietekmei, temperatūra varētu būt nedaudz zemāka, tur termometri rādīs ap 22 līdz 24 grādiem.

Sākot ar ceturtdienu, karstums vēl pieņemsies spēkā, kas kopā ar paaugstināto gaisa mitrumu radīs īpaši smagus apstākļus.

Tveice būs grūtāk panesama, un iedzīvotāji varētu izjust lielāku diskomfortu, īpaši tiem, kuri jutīgāki pret karstumu. Šādās dienās ieteicams pēc iespējas vairāk uzturēties ēnā vai vēsākās telpās, kā arī izvairīties no fiziskas slodzes karstākajās dienas stundās.

Tādējādi, kamēr trešdiena solās būt skaista un saulaina diena ar augstu temperatūru, no ceturtdienas sākot, laiks kļūs mainīgāks un tveicīgāks, ar iespējamiem negaisiem un pieaugošu gaisa mitrumu.

Būtiski ir sekot līdzi laika prognozēm un būt gataviem dažādiem laika apstākļiem, lai gan baudītu vasaras priekus, gan arī pasargātu sevi un savus tuviniekus no iespējamām dabas stihijām.

Leave a Comment