Sinoptiķi Steidzami brīdina par gaidāmo aukstuma vilni no Ceturtdienas : Kas tāds nebūs piedzīvots sen!

 Rīgā vietām agrā rītā temperatūra sasniedza pat +15 grādus. Šī relatīvi augstā rīta temperatūra norāda uz to, ka galvaspilsētas mikroklimats var būtiski atšķirties no citiem reģioniem. Pilsētas apbūve un jūras tuvums veicina siltāka gaisa saglabāšanos nakts laikā.

 Latvijas iedzīvotāji šorīt piedzīvoja skaidru un mierīgu rītu. Debesis pārsvarā bija skaidras, bez nokrišņiem, un dažviet migla lēnām izklīda. Valstī valdīja lēns vējš vai pat bezvējš, kas radīja mierīgu atmosfēru.

Rīgā rīts bija īpaši skaidrs, un vēja praktiski nebija. Pilsētā valdīja mierīgi laika apstākļi, kas radīja patīkamu rīta sākumu. Plkst. 5 no rīta gaisa temperatūra Rīgas lidostā bija +10 grādi, savukārt pilsētas centrā termometri rādīja +14 līdz +15 grādus. Šāds temperatūras kontrasts starp lidostu un pilsētas centru norāda uz tipiskām mikroklimatiskajām atšķirībām, ko rada pilsētas apbūve un infrastruktūra.

Paziņotas ļoti skumjas ziņas slavenā Latviešu aktiera ģimenē – Tās ir sēras daudziem…

 

Otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā reģistrētās maksimālās gaisa temperatūras svārstījās no +18,5 grādiem Liepājā līdz +24,5 grādiem Mērsragā. Šie dati liecina par ievērojamām temperatūras variācijām dažādos reģionos, kas ir raksturīgas Latvijas klimatam.

4. jūnijā augstākā gaisa temperatūra Eiropā tika reģistrēta Grieķijā, kur termometri rādīja +39 grādus, un Kiprā, kur temperatūra sasniedza pat +42 grādus. Savukārt zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu tika reģistrēta Islandē un Alpu kalnos, kur tā bija -3 līdz -4 grādi. Šīs temperatūras atšķirības liecina par plašo klimatisko diapazonu Eiropā.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

 Trešdien sinoptiķi prognozē, ka maksimālā gaisa temperatūra Latvijā svārstīsies no +20 grādiem vietām piekrastē līdz +26 grādiem austrumu novados. Šāda temperatūras paaugstināšanās rada patīkamus laika apstākļus lielākajā daļā valsts, piedāvājot siltu un saulainu dienu.

 

Atmosfēras fronte

Ceturtdien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas ievērojami ietekmēs temperatūru turpmākajās dienās. Saskaņā ar pašreizējām prognozēm, pēc ceturtdienas vairs netiek gaidīts, ka gaisa temperatūra jūnija pirmajā pusē sasniegs +25 grādus. Šīs izmaiņas liecina par aukstāku periodu, kam iedzīvotājiem būs jāgatavojas.

Trešdienas pēcpusdienā un vakarā Latvijas centrālajā un austrumu daļā no atsevišķiem lielajiem gubu mākoņiem iespējams īslaicīgs lietus. Neskatoties uz šo iespējamību, diena būs pārsvarā saulaina, radot patīkamu atmosfēru visā valstī. Vēja ātrums būs neliels, bet Kurzemē gaidāms mērens dienvidrietumu vējš.

Rīgā trešdiena solās būt ar nelielu mākoņu daudzumu un bez nokrišņiem. Lēna vēja ietekmē gaisa temperatūra galvaspilsētā paaugstināsies līdz +24..+25 grādiem, radot patīkamus apstākļus pilsētniekiem un viesiem.

 

Ugunsbīstamība mežos

Sinoptiķi brīdina, ka vietām Latvijā saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos. Šie apstākļi prasa īpašu uzmanību no iedzīvotājiem un tūristiem, lai novērstu iespējamos ugunsgrēkus. Mežos ir jāievēro piesardzības pasākumi un jāizvairās no atklātas uguns lietošanas.

 Latvijas iedzīvotāji trešdien var baudīt saulainu un siltu dienu ar iespējamu īslaicīgu lietu centrālajā un austrumu daļā. Rīgā laiks būs īpaši patīkams, bez nokrišņiem un ar temperatūru līdz +25 grādiem. Tomēr jāatceras par augsto ugunsbīstamību mežos un gaidāmo auksto atmosfēras fronti, kas nesīs izmaiņas laika apstākļos tuvākajās dienās.

Leave a Comment