Kas ir 20/10 tīrīšana un kāpēc šī metode ir vislabākā tiem, kam trūkst laika

Ja jums nepatīk uzkopt vai pastāvīgi jūtat laika trūkumu, tad uzkopšanas metode 20/10 ir domāta tieši jums. Kas tas ir?

Jūs zināt, ka laiku pa laikam ir jātīra māja, bet tikai doma par to neļauj jums sākt? Laika gaitā jūsu dzīvoklis kļūst par īstu nekārtības perēkli, un, kad jums kļūst pārāk grūti šajā haosā atrast svarīgās lietas, jūs sākat tīrīt, cik vien spējat. Ja jums tā ir, tad 20/10 uzkopšanas metode noteikti būs jums piemērota un palīdzēs tikt galā ar šo situāciju.

Kas ir 20/10 tīrīšana

Tā ir īpaša pieeja uzkopšanai, kad cilvēks 20 minūtes velta uzkopšanai un 10 minūtes – pelnītai atpūtai.

Šīs metodes galvenā ideja ir šo 10 minūšu pārtraukuma laikā darīt kaut ko nomierinošu, patīkamu, kas palīdzēs iedvesmot tīrīšanai un ietekmēs jūsu pašsajūtu. Jūs pat nevarat iedomāties, cik daudz var paveikt 20 minūtēs, ja zināt, ka pēc tam jums būs atpūta.

Daudzi cilvēki izvirza sev pārāk lielus mērķus, cenšoties sakopt visu uzreiz. Un, kamēr viņi tīra, viņi domā, cik ilgi tas prasīs vai kad viņi būs pabeiguši šo nepatīkamo procesu. Ja jūs izvirzīsiet mazus mērķus, tos būs vieglāk sasniegt.

Kāds ir 20 minūšu noteikums tīrīšanas laikā: kā visu sakārtot

Šo metodi ir ļoti viegli ievērot, turklāt to ir ātri un vienkārši izveidot. Vispirms jums ir jāizvēlas piederumi, kas jums būs nepieciešami. Visbiežāk tiek izmantoti uzkopšanas līdzekļi, kas paredzēti tīrīšanai, kā arī dažāda veida trauki, uzglabāšanas organizatori, lieli konteineri, ziedojumu kastes (ja plānojat veikt ģenerāltīrīšanu), atkritumu maisi un, protams, taimeris.

Visas šīs lietas būs nepieciešamas, lai sakoptu telpas jūsu mājās.

Tagad 20 minūtes veltiet mērķtiecīgai sakopšanai. Vispirms ieslēdziet taimeri uz 20 minūtēm, tad sāciet tīrīšanu. Izmetiet visas tās lietas, no kurām jau vēlaties atbrīvoties, atkritumu maisos, ziedojiet tās lietas, kas joprojām ir kvalitatīvas, bet jums nav vajadzīgas, visu, kas jums tuvākajā laikā nebūs vajadzīgs, ievietojiet atkritumu urnās un kastēs, lai tas neradītu jucekli.

Lasi vēl: Nerunājiet lieku un neko nestāstiet: ko nevajadzētu darīt 2024. gada jūnija Jaunā Mēnesī

Tagad jūs varat sevi atalgot ar 10 minūšu pārtraukumu. Pagatavojiet sev tasi tējas vai pat ļaujiet sev visu šo laiku vienkārši pasēdēt pie telefona. Svarīgi ir apzināties, ka esat pelnījis šo balvu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Turpiniet veikt īsas aktivitātes un nomainiet tās ar 10 minūšu atpūtu. Šādā veidā jūs saglabāsiet augstu koncentrēšanās un motivācijas līmeni. Nākamajā dienā varat atgriezties pie tīrīšanas, atkal izmantojot šo metodi. Jums nav viss jāpabeidz vienā dienā.

 

Leave a Comment