Sinoptiķi atklāj, kad ziema mums parādīs uz ko ir patiesi spējīga: ”Snigs bez mitas, bet tas vēl nav sliktākais”

Sinoptiķi pavisam nesen atklāja, kad tad ziema mums parādīs uz ko ir patiesi spējīga. Nebūs nepieciešams nemaz ilgi gaidīt, jo pavisam drīz laikapstākļi pasliktināsies. 

No sākuma noskaidrosim, kas sagaidāms visā Austrumeiropā un vēlāk arī – Latvijā.

Sagaidāms spēcīgs vējš. Dažos rajonos brāzmas sasniegs 28 metrus sekundē. Taču eksperti neprognozē ievērojamu atdzišanu.

Šis rudens ir bijis siltākais vairāku gadu laikā, norāda sinoptiķi. Lielākajā daļā apgabalu laikapstākļus ietekmēja gaisa masas no Irānas un Vidusjūras. Taču ir pienācis laiks siltināties.

Ziema liek par sevi manīt. Un jau tuvākajās trīs dienās nepatīkamus pārsteigumus gatavo aktīvs ciklons no Kaspijas jūras apgabaliem. Speciālisti brīdina: jau trešdien Austrumeiropā gaidāmi stipri nokrišņi. Vējš ar brāzmām līdz 28 metriem sekundē gaidāms visā Austrumeiropas reģionā. Daudzviet gaidāms sniegputenis un apledojums.

Līdz ciklona perioda beigām Austrumeiropā gaidāms gaisa temperatūras pazeminājums līdz -12 grādiem.

Meteorologi apliecina, ka ziemas tuvošanās skaļi paziņo par sevi, taču no tās nav jābaidās. Decembrī, janvārī un februārī laikapstākļus ietekmēs bieža mitru gaisa masu pārvietošanās no Atlantijas okeāna reģioniem. Tāpēc, iespējams, mūs gaida silta ziema, kādas nav bijis jau 20 gadus. Tomēr eksperti to neuzskata par anomāliju.

Lasi arī: Ģeniāls veids, kā mājās izaudzēt lociņus bez augsnes un podiņiem

Lasi arī: Kā pagatavot perfektu veļas mazgāšanas līdzekli: ar to nevar salīdzināt pat dārgus pulverus

Meteorologi norāda, ka 2023-2024. gada ziema gaidāma pēc 2001-2002. gada ziemas scenārija, proti, silta un ar daudz nokrišņiem. Šajā ziemā temperatūras fons Austrumeiropā pārsvarā būs par 1-2 grādiem augstāks par klimatisko normu.

 

Bet kas sagaida Latviju?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment