Patīkama ziņa visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri lieto ”Smart – ID”! Beidzot esam to sagaidījuši

Patīkama ziņa visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri lieto ”Smart – ID”! Nu jau teju katrs trešais Latvijā izmanto Smart – ID un vakar tika paziņotas ļoti patīkamas izmaiņas saistībā ar šo! 

Kas ir Smart – ID?

SMART-ID ir digitālais autentifikācijas un parakstīšanās risinājums, ko piedāvā vairākas valstis, tostarp Latvija. Tas ir mobilais lietotnes risinājums, kas ļauj lietotājiem pierādīt savu identitāti un veikt dažādas digitālās darbības, piemēram, pieslēgties tiešsaistes bankas kontam vai citām digitālām pakalpojumu platformām.

Šis risinājums darbojas, izmantojot mobilās ierīces, piemēram, viedtālruņa, īpašības. Lietotāji lejupielādē SMART-ID lietotni, reģistrē savu identitāti, izmantojot drošu procesu, un pēc tam var izmantot šo lietotni dažādos digitālajos pakalpojumos.

SMART-ID piedāvā drošu un ērtu veidu, kā aizsargāt savu digitālo identitāti un veikt digitālās parakstīšanas darbības, neizmantojot fiziskās kartes vai citas ierīces. Tas ir plaši izmantots vairākās valstīs, kas piedāvā digitālos pakalpojumus.

Lasi arī: 3 galvenie iemesli, kāpēc sievietēm pēc kāzām nevajadzētu pāriet vīra uzvārdā

Lasi arī: Ģeniāls veids, kā mājās izaudzēt lociņus bez augsnes un podiņiem

Paplašināsies arī Smart-ID izmantošanas potenciāls, lai piekļūtu papildu valsts un pašvaldību institūciju portāliem un tajos ietvertajiem pakalpojumiem, kas iepriekš bija ierobežoti konkrētu banku klientiem.

Aizsardzības ministrijas Digitālās drošības uzraudzības komiteja 2023. gada 18. maijā oficiāli atzina Smart-ID par sertificētu elektroniskās identifikācijas pakalpojumu. Līdz ar to Smart-ID tagad ir autorizēts piekļūt oficiālajai elektroniskās adreses (e-adreses) pastkastei portālā Latvija.gov.lv.

Ko tas nozīmē mums? Lūk!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment