Sieviete brīdina visus apmeklētājus, kuri vēlas doties uz Latvijas pludmalēm, jo tas var beigties bīstami

Sieviete brīdina visus apmeklētājus, kuri vēlas doties uz Latvijas pludmalēm, jo tas var beigties bīstami un pat ar slimnīcu. Ir jābūt ļoti uzmanīgam. 

Pludmale, vai arī saukta par jūras krastu, ja tā atrodas netālu no jūras, attiecas uz krasta līnijas daļu, kas ir redzama virs ūdens un ir pakļauta viļņu straumju ietekmei.

Krasta līniju veido dažādi uzkrājumi, tostarp smiltis, grants, oļi un citi materiāli. Turklāt pludmalei var būt bioloģiska izcelsme, ja to veido, piemēram, gliemeži.

 

Pludmale kalpo kā aizsargbarjera pret okeāna viļņu spēcīgu ietekmi, tāpēc bieži tiek veidotas mākslīgas pludmales. Turklāt piekrastē bieži uzkrājas derīgo izrakteņu atradnes, kas sastāv no sīkiem iežu vai minerālu fragmentiem.

Pludmales ierīkotas arī gar upju un ezeru krastiem. Vasarā šajās pludmalēs cilvēki bieži atrod mierinājumu, kā rezultātā tiek ierīkotas glābēju stacijas, ērtības un citas būtiskas iespējas.

Lasi vēl: Pareģis Volfs Mesings savā laikā nosauca zodiaka zīmi, kurai ir pats varenākais un spēcīgākais sargeņģelis

Viesnīcas un kūrorti parasti tiek būvēti slavenu pludmaļu tuvumā. Piemēram, Jūrmala, lielākā kūrortpilsēta Latvijā, ir izveidota gar Rīgas jūras līča piekrasti. Pludmales, kurās trūkst iepriekšminēto ērtību, tiek sauktas par nepieradinātām vai dabīgām pludmalēm.

Kāda sieviete pavisam nesen tika pārvesta uz slimnīcu tieši dēļ pastaigas pa kādu Latvijas pludmali. Lūk, kas notika! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment