Izrakstīšanas diena no Rīgas Dzemdību nama kādai ģimenei pārvērtusies par īstu murgu

Izrakstīšanas diena no Rīgas Dzemdību nama kādai ģimenei pārvērtusies par īstu murgu, nevis par skaistāko dienu mūžā. Tas bija drausmīgi, atzīst ģimene. 

Rīgas pilsētas Dzemdību nams ir ārstniecības iestāde, kas darbojas kā sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas atrodas Rīgā, Miera ielā 45. Radusies 1947. gadā, tā ir pirmā dzemdību nams Rīgas pilsētā.

2000. gadā tas ieguva savu pašreizējo nosaukumu. Rīgas pilsētas Dzemdību nams atrodas ēkā, kas sākotnēji bija paredzēta Diakonijas māsu skolai.

Tomēr 1978. gadā tika uzcelta jauna ēka, lai pielāgotos Slim**cas vajadzībām. Kā ievērojamākā dzemdību palīdzības iestāde Latvijā, tajā ir četras dzemdību nodaļas un vairākas palīgnodaļas.

 

Gadu gaitā Slim**cas kapacitāte ir ievērojami augusi – no 56 vietām 1947. gadā līdz 220 vietām 1955. gadā un galu galā sasniedzot 260 vietas 2003. gadā.

Lasi vēl: Eņģeļi pārklās ar spārniem: zodiaka zīmes, kas 18. septembrī atradīsies augstāku spēku aizsardzībā

Iestādē strādā 63 ārsti un 4 farmaceiti, nodrošinot visaptverošu medicīnisko aprūpi. Dzemdību nams ik gadu atvieglo aptuveni 7000 dzemdības, kas ir aptuveni viena trešdaļa no visām dzemdībām valstī. Papildus aktīvi tiek organizētas topošajām māmiņām paredzētas informatīvas lekcijas un vingrošanas nodarbības.

Kāda ģimene saskārusies ar ļoti nepatīkamu situāciju, kad grasījušies izrakstīties ar jaundzimušo no Slim**cas. Tas pārvērtās par īstu murgu. 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment