Šie iedzīvotāji, kuri piesakās uz šo naudas pabalstu saņems to jau tuvākajā laikā! Pat 1400 eiro mēnesī

Vai pabalstus var pārskatīt?

Jā, pabalstus var pārskatīt atkarībā no dažādiem faktoriem, piemēram, ekonomiskās situācijas valstī, politiskās gribas, sociālo vai ekonomisko programmu reformām un citiem apstākļiem. Pabalstu pārskatīšana var notikt periodiski vai reaģējot uz konkrētiem notikumiem vai nepieciešamību mainīt esošos pabalstus, lai tie labāk atbilstu sabiedrības vajadzībām vai politikas mērķiem.

Pabalstu pārskatīšana var ietvert dažādas darbības, piemēram:

Pabalstu summas pielāgošana: Pabalstu apmēri var tikt mainīti atkarībā no inflācijas līmeņa vai citiem ekonomiskajiem faktoriem, lai nodrošinātu to atbilstību esošajai ekonomiskajai situācijai.

Pabalstu kritēriju maiņa: Var tikt mainīti kritēriji, pēc kuriem tiek noteikta pabalstu saņemšanas tiesību vai apmēra izvērtēšana. Tas var ietvert ienākumu sliekšņu maiņu, saņēmēju kategoriju paplašināšanu vai ierobežošanu utt.

Jaunu pabalstu ieviešana vai esošo pabalstu atcelšana: Ja situācija prasa, var tikt ieviesti jauni pabalsti vai atcelti esošie, lai labāk risinātu esošās sociālās vai ekonomiskās problēmas.

Tādējādi pabalstu pārskatīšana ir regulāra prakse, kas ļauj valdībām pielāgot savu sociālo politiku atbilstoši mainīgajiem apstākļiem un sabiedrības vajadzībām.

 

Bauskas novada domes lēmums par ikmēneša pabalsta piešķiršanu liecina, ka bijušajai Valles pagasta padomes priekšsēdētājai Ivetai Radziņai tiks piešķirts pabalsts 1400 eiro apmērā mēnesī, savukārt bijušajam Brunavas pagasta padomes priekšsēdētājam Aivim Kārkliņam – 146,95 eiro mēnesī.

Bauskas novada domes pieņemtais lēmums par ikmēneša pabalsta piešķiršanu norāda, ka pašvaldība saņēmusi Ivetas Radziņas un Aivja Kārkliņa iesniegtos lūgumus par pabalsta saņemšanu saskaņā ar Pašvaldības domes deputāta statusa likumu 15.1 pantu.

Likums nosaka, ka personas, kuras ir bijušas pilsētas domes, vēlētas rajona padomes, novada domes vai pagasta padomes priekšsēdētāji divos sasaukumos vienā pašvaldībā laika posmā no 1990. gada 4. maija līdz 2021. gada 30. jūnijam, ir tiesīgas saņemt ikmēneša pabalstu divu minimālo mēnešalgu apmērā.

Lasi vēl: Ļoti pāragri šo dzīvi ir pametis harizmātisks aktieris, viņam bija vien 27 gadi – kāds cēlonis?

Likuma 15.1 panta otrā daļa nosaka, ka pašvaldība piešķir pabalstu, pamatojoties uz attiecīgās personas iesniegumu, ja šī persona atbilst noteiktajiem kritērijiem, kuri ietver arī vecuma prasības saskaņā ar likumu “Par valsts pensijām”. Gadījumā, ja persona saņem gan šo pabalstu, gan vecuma pensiju, pašvaldība izmaksā tikai pabalsta daļu, kas pārsniedz vecuma pensijas apmēru.

 

Leave a Comment