Šī metode palīdzēs jums vienmēr sagriezt sīpolus bez asarām

Neatkarīgi no tā, vai izmantojat sarkanos vai baltos sīpolus, katram no tiem ir tik intensīva, asa smarža, ka, tos griežot, acīs ieplūst asaras. Kā sagriezt sīpolus bez asarām, lasiet tālāk.

Kāpēc sīpoli liek raudāt

Sīpolu sulā esošie fermenti un sērs izraisa gaistošu savienojumu izdalīšanos gaisā un liek mums raudāt, kad kapājam šo dārzeni neatkarīgi no tā šķirnes.

Kā sagriezt sīpolus bez raudāšanas

Lobot un griežot sīpolus, viens no svarīgākajiem piederumiem ir ļoti ass nazis. Tukšs, nedaudz sarūsējis rīks ir sliktākais, kas var gadīties, griežot sīpolus. Spēcīgs spiediens uz dārzeni tā vietā, lai grieztu vienmērīgi, izraisa sīpolu sēra saturošas sulas izdalīšanos. Tas kairina acis un izraisa asarošanu un dažkārt arī deguna kairinājumu.

Visefektīvākais veids, kā izvairīties no raudāšanas, griežot sīpolus, ir pirms sagriešanas dārzeņus ievietot saldētavā uz aptuveni 10 minūtēm.

To darot, tā struktūra sāks mainīties un gaistošie savienojumi pārstās kairināt acis. Turklāt pēc īslaicīgas sasaldēšanas jūs varēsiet ātrāk un efektīvāk sagriezt sīpolu šķēlēs, un tā gabaliņi nesaplaisās un nesadalīsies.

Ar atdzesēšanu ledusskapī var nepietikt, taču īss laiks saldētavā ievērojami atvieglos darbu.

Lasi vēl: Kā pareizi mazgāt matus, lai tie ilgāk būtu tīri

Kāds ir pareizais sīpolu cepšanas veids?

Sīpoli jāsasmalcina mazos kubiņos, un to gabaliņiem jābūt vienāda lieluma. Nemetiet sīpolus uz sakarsētas pannas ar nelielu daudzumu eļļas – tie tikai acumirklī sadegs. Vislabāk ir likt sīpolu gabaliņus uz vidēji sakarsētas pannas ar pietiekami daudz tauku, lai tie nedaudz apceptu sīpolus.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Ja jums patīk sīpolu sviesta garša, bet sviests pannā diezgan ātri sadeg, ir viens risinājums. Vienkārši pievienojiet sviestam nedaudz saulespuķu eļļas.

Leave a Comment