“Tas sāksies 9. aprīlī un ilgs nedēļu.” Meteorologi sniedza negaidītu prognozi

Sinoptiķi ir atjauninājuši laikapstākļu prognozes šai nedēļai un paredz, ka no 9. aprīļa sāksies jauna laikapstākļu ēra, kas atšķirsies no iepriekšējām prognozēm.

Meteoroloģijas birojs Gismeteo ziņoja par ievērojamām laikapstākļu izmaiņām, kas skars visu Austrumeiropu.

Uzlabotie laika apstākļi

Pēc ekspertu domām, ziema ir atstājusi vēsturisku pēdas nospiedumu milzīga sniega daudzuma veidā. Tagad Austrumeiropā nedēļas sākumā ievērojami uzlabosies laika apstākļi.

 

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

No 9. aprīļa temperatūra šajā Eiropas reģionā paaugstināsies līdz +8 grādiem pēc Celsija, un nedēļas beigās var sasniegt +11 grādu pēc Celsija, kas būs rekords kopš gada sākuma.

Eksperti prognozē, ka šāds negaidīts karstuma vilnis turpināsies nedēļu, un līdz svētdienai temperatūra var sasniegt pat +20 grādu pēc Celsija. Tādējādi gaidāms neparasti silta laika periods, kas atšķiras no iepriekšējām prognozēm.

Lasi vēl: Elīna Didrihsone atklāj ko ļoti sev sāpīgu, kam ir ļoti grūti tikt pāri, jo bieži vien emocijas ņem virsroku par šo domājot

Latvijā pavasaris parasti tiek raksturots ar mainīgiem laika apstākļiem, kurus ietekmē gan siltuma straumes no Atlantijas okeāna, gan aukstuma ietekme no Ziemeļu jūras un Skandināvijas.

Lai arī pavasaris visbiežāk pavada ar siltāku laiku un pakāpenisku sniega kušanu, nav neparasti, ka var rasties periodi ar karstāku laiku, it īpaši pavasara vidū un pavasarī.

Tomēr ir jāņem vērā, ka “karsts” pavasaris Latvijā var nebūt tik ekstrēms kā dažās citās valstīs, bet tomēr ir iespējams saņemt vairākas dienas ar augstām temperatūrām, kas var būt salīdzinoši neierastas šajā laikā.

Bet kas ar gaidāmo vasaru? Lūk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment