Saldais slazds: kuriem cilvēkiem kategoriski aizliegts ēst zemenes. Pretējā gadījumā problēmas ar veselību neizbēgamas!

Zemeņu lietošana pārtikā var izprovocēt komplikāciju attīstību cilvēkiem, kas cieš no noteiktām slimībām.

Jūnijā sākas daudzu cilvēku iemīļotā zemeņu sezona. Šīs ogas ir īsts vitamīnu un minerālvielu avots, taču smaržīgās ogas ne visi var lietot pārtikā. Tāpat jāatceras, ka daļai cilvēku vajadzētu iet ar līkumu tirdzniecības letei ar saldajām un smaržīgajām ogām, jo zemeņu lietošana uzturā var izraisīt veselības pasliktināšanos.

Kā izvēlēties pareizo produktu, lai iegūtu vitamīnu lādiņu, un kuru slimību gadījumā zemenes nekādā gadījumā nevajadzētu ēst, pastāstīja uztura speciāliste Jekaterina Voitenko.

 

Kādu labumu sniedz zemenes

Gan pieaugušie, gan bērni mīl zemenes, tāpēc vienmēr gaida sezonu ar īpašu nepacietību. Ogu nogatavošanās pīķis ilgst no jūnija līdz jūlijam. Kopš seniem laikiem zemenes ir bijušas augstā cieņā gan garšas, gan ārstniecisko īpašību dēļ. Pirmo vasaras pilnmēnesi vecos laikos pat sauca par Zemeni. Tieši pēc šajās Mēness fāzēs ļaudis sāka novākt zemeņu ražu.

Uztura speciāliste Voitenko pauž, ka zemenēs ir daudz noderīgu mikroelementu un tās labvēlīgi ietekmē veselību. Šīs ogas satur daudz B, E un A vitamīnu, kā arī ir izslavētas kā augsts C vitamīna avots.

“Šī viela ogās ir pat vairāk nekā citronā. C vitamīns ir viens no svarīgākajiem elementiem mūsu organismā, proti, tas spēcina imūnsistēmu un palīdz uzlabot matu un ādas stāvokli,” atzīmēja eksperte.

Turklāt zemenes satur arī askorbīnskābi un folijskābi, kā arī dzelzi, tāpēc šīs ogas ar mēru jāiekļauj uzturā dzelzs deficīta gadījumā.

Lasi vēl: Nedēļas laikā no 2023. gada 22. līdz 28. maijam šīm piecām visveiksmīgākajām Ķīnas zodiaka zīmēm veiksies

Iespējams, zemenes tā sajūsmina gan bērnus, gan pieaugušos, pateicoties tam, ka satur mangānu, kas ir iesaistīts par laimes hormonu dēvētajā serotonīna ražošanā, ko dēvē arī par “laimes hormonu”.

Tomēr ir jāatcerās, ka šiem cilvēkiem noteikti nedrīkstētu ēst zemenes..

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

 

Leave a Comment