Saldais slazds: kuriem cilvēkiem kategoriski aizliegts ēst zemenes. Pretējā gadījumā problēmas ar veselību neizbēgamas!

Kuriem cilvēkiem nevajadzētu ēst zemenes

Tāpat kā jebkura produkta gadījumā, ir cilvēku grupas, kurām zemenes ir stingri aizliegts lietot. Īpaši uzmanīgiem jābūt, ja tev ir sekojošas slimības:

Spēcīgas alerģijas. Cilvēkiem, kuri ir uzņēmīgi pret pārtikas produktiem, bieži rodas nopietna reakcija, mielojoties ar zemenēm. Jokoties ar veselību nevajag, tāpēc šajā gadījumā labāk ir izslēgt šo produktu no uztura.

Problēmas ar kuņģa-zarnu traktu. Ir jāierobežo zemeņu patēriņš tiem, kuriem ir problēmas šīs ķermeņa sistēmas darbībā, piemēram: peptiska čūla, palielināts kuņģa skābums, žultsakmeņu slimība jeb holelitiāze.

Ar šādām hroniskām diagnozēm zemenes nevajadzētu lietot uzturā kā uzkodu. Ogas ir jāēd tikai pēc ēdienreizes un mērenā daudzumā, kuru var noteikt tikai ārsts.

 

Cik daudz zemeņu tu drīksti apēst dienā

Vasaras sezonā zemenes ir viens no galvenajiem alerģiju izraisošajiem pārtikas produktiem. Lai nātrenes un ēšanas traucējumu vietā saņemtu vitamīnu lādiņu, ir jāievēro mērenība.

“Pieaudzis cilvēks var patērēt 300-400 gramus augļu un ogu dienā, nekaitējot veselībai. Tāpēc ir pieņemami notiesāt četrsimt gramu zemeņu dienā,” atzīmēja eksperte.

Vienlaikus viņa brīdināja, ka šo daudzumu labāk sadalīt vairākās devās, lai pavisam noteikti pasargātu sevi no alerģiskas reakcijas.

Vasaras diēta: vai ir iespējams zaudēt svaru, ēdot zemenes. Daudzi cilvēki tik ļoti mīl zemenes, ka izdomā īpašas vasaras atslodzes diētas. Daži pat pilnībā izslēdz no raciona citus produktus, apmierinoties tikai ar sarkanajām, smaržīgajām ogām.

Lasi vēl: 59 gadu vecumā aizsaulē devies slavenas grupas dalībnieks; Mūzikas mīļotāji viņu atcerēsies kā ārkārtīgi apdāvinātu mūziķi

“Patiešām, zemenēs ir maz kaloriju, taču diemžēl alerģiska reakcija tevi piemeklēs ātrāk nekā tu zaudēsi svaru no “zemeņu diētas”. Atceries: viss ir inde un viss ir zāles. Abos gadījumos svarīgs ir devas apmērs,” uzsvēra eksperte.

 

Leave a Comment