Sākoties marta beigām pavasaris krasi mainīsies! Meteorologi ir brīdinājuši, kam gatavoties

Meteorologi ir sagatavojuši jaunu prognozi pavasara mēnešiem. Viņi uzskata, ka šogad gaidāms nenormāls pavasaris. No klimata viedokļa tas sagādās daudz pārsteigumu. Daudzos Austrumeiropas reģionos var novērot negaidītas dabas parādības.

 

Marts

Laikapstākļi sāks sagādāt pārsteigumus jau martā. No pavasara pirmā mēneša gaidāms vismaz neliels siltums. Taču tā nenotiks: marta vidū sinoptiķi prognozē ziemas atgriešanos.

Lielā daļā Austrumeiropas temperatūra pazemināsies līdz -5 grādiem pēc Celsija.

 

Izpildi šo testu:

Pārbaudi savas zināšanas par animācijas filmu tēmu!

Vai tu spēj atpazīt pēc viena kadra, kas šī ir par animācijas filmu?

1 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

2 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

3 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

Your score is

The average score is 72%

0%

 

Bet Eiropas ziemeļos sals būs patiešām bargs, sasniedzot pat -10 grādi. Vietām gaidāmas nenormālas snigšanas. Spēcīgi nokrišņi kompensēs sausos ziemas mēnešus. Tajā pašā laikā būs daudz mazāk lietus un sniega nekā 2023. gadā.

Astronomiskais pavasaris sākas pavasara ekvinokcijas brīdī, kas parasti notiek 20. vai 21. martā. Šajā dienā dienas un nakts garums ir vienāds visā pasaulē. Tomēr astronomiskais pavasaris ne vienmēr atspoguļo reālās dabas pārmaiņas, jo laika apstākļi var būt atšķirīgi atkarībā no reģiona.

Lasi vēl: Viena no Latvijas lielākajām bankām dāvinās naudu šīs kategorijas iedzīvotājiem svētkos!

Meteoroloģiskais pavasaris sākas, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra paaugstinās virs 0 grādiem Celsija. Tas parasti notiek marta beigās vai aprīļa sākumā Latvijā. Šajā periodā sāk kust ledus uz upēm un ezeriem, atgriežas gājputni, un augi sāk ziedēt.

Kā atbrīvoties no kanalizācijas smakas vannas istabā

Fenoloģiskais pavasaris sākas, kad parādās pirmās pavasara dabas pazīmes, piemēram, zied sniegpulkstenītes, atplaukst lazdas un ievziedi. Šis laiks var ievērojami atšķirties no gada uz gadu un atkarīgs no lokālajiem laikapstākļiem.

Pavasara beigas parasti iezīmē vasaras saulgrieži, kas notiek 20. vai 21. jūnijā. Šajā dienā ir visgarākā diena un īsākā nakts gadā. Tomēr pavasara raksturīgās iezīmes var saglabāties arī jūnija sākumā.

Lasi vēl: VIDEO: Mežā tālumā ieraudzīju vairākus mazus kustīgus objektus. Ar trīcošām rokām nofilmēju redzēto brīnumu

Tomēr sinoptiķi nemaz neiepriecina..

Lasi vēl: “Tas atnāks no ļoti tāliem dienvidiem…” – ar negaidītām ziņām pirmdienas rītā klajā nāk meteorologs Toms Bricis. Vai gaidāmi jauni siltuma rekordi?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment