Sākoties marta beigām pavasaris krasi mainīsies! Meteorologi ir brīdinājuši, kam gatavoties

Aprīlis

Aprīlī laika apstākļi sagādās vēl vairāk pārsteigumu. Visa Austrumeiropa tiks appludināta ar lietusgāzēm. Baltijas jūras reģionā gaidāma krusa un spēcīgs brāzmains vējš.

Arī Eiropas dienvidos būs vēja brāzmas. Piekrastes rajonus var skart spēcīgas vētras.

Lasi vēl: Kas ir egregors un kā ar to kļūt bagātam

Maijs

Austrumeiropā beigsies lietusgāzes. Būs sauss un silts, temperatūra paaugstināsies virs vidējās. Silts un patīkams pavasara noslēgums gaida arī Baltijas valstu iedzīvotājus.

Turpretī Eiropas vidienē maijs būs auksts. Daudzviet lietus līs vismaz pusi mēneša, un temperatūra pat saulainās dienās nepārsniegs +7 grādus pēc Celsija.

Tātad, pavasara sākums un beigas var ievērojami atšķirties atkarībā no definīcijas un reģiona. Vidēji Latvijā pavasaris ilgst no marta līdz maijam, bet dabas atmodas process var sākties agrāk vai vēlāk atkarībā no laikapstākļiem.

Vārda izcelsme: Vārda “Lieldienas” izcelsme, visticamāk, ir saistīta ar anglosakšu pavasara dievietes Ēostres jeb Ostaras vārdu, kas nozīmē “spīdēt”.

Lasi vēl: VIDEO: Mežā tālumā ieraudzīju vairākus mazus kustīgus objektus. Ar trīcošām rokām nofilmēju redzēto brīnumu

Kristiešu tradīcija: Lieldienas ir saistītas ar Jēzus Kristus upuri un augšāmcelšanos, kas pēc kristiešu ticības ir centrālie notikumi pestīšanas vēsturē. Precīzs datums Jaunajā Derībā nav minēts, tāpēc Lieldienu svinēšanas datums tiek aprēķināts īpašā veidā, lai iekristu pirmajā pavasara svētdienā pēc pilnmēness.

 

 

Leave a Comment