“Šajā nedēļas nogalē sāksies murgs”: sinoptiķi ir pēkšņi mainījuši prognozi 2. un 3. decembrim

Saule izspīdēs tikai atsevišķus valsts novadus, spožākā diena gaidāma Kurzemē. Pārsvarā gaidāms lēns vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs no +1 līdz -4 grādiem, Vidzemes ziemeļu reģionā sasniedzot pat -6 grādus.

Paredzams, ka decembra sākumā Rīgā būs apmācies debesis ar periodisku snigšanu. Dienā pūtīs lēns dienvidu vējš, kas vakarā pāries ziemeļu vējā.

Tiek prognozēts, ka apkārtējās vides temperatūra tuvosies sasalšanas punktam. Laikapstākļus ietekmē ciklons, par ko liecina atmosfēras spiediena diapazons 997-1002 hektopaskāli jūras līmenī.

Gaidāms lēns vējš. Nakts un agrās rīta stundās gaisa temperatūra pazemināsies līdz -3..-9 grādiem, un rajonos, kur mākoņi izklīst, tā sasniegs pat -14 grādus.

Sestdien maksimālā gaisa temperatūra svārstīsies 0..-5 grādu robežās, savukārt valsts austrumu daļā tā var noslīdēt līdz -7 grādiem. Svētdien gaisa temperatūra būs par diviem grādiem zemāka nekā sestdien.

Gaidāmajā nedēļas nogalē atsevišķos reģionos īslaicīgi skaidrosies debesis, ko pavadīs neliela snigšana. Savukārt īpaši Kurzemes piekrastē snigšana būs intensīvāka.

Lasi vēl : Vīrietis Loterijā laimē 33 Miljonus Eiro! Tas, ko viņš izdarīja nākamajā rītā, pārsteidza visu internetu

Lasi arī: Dēlam ir sieva, bet viņš lūdz man uzkopt viņa mājokli un pagatavot ēdienu. Esmu šokā par vedeklas bezkaunību!

Nākamās nedēļas sākumā sagaidāms lēns vējš, kas pūš no apkārtējās jūras, kas izraisīs papildu sniega mākoņu uzkrāšanos, kā rezultātā atsevišķos rajonos būs ievērojams nokrišņu daudzums.

Sākot no nedēļas vidus, sagaidāms, ka valdošie vēji pūtīs no austrumu un dienvidaustrumu virzieniem, potenciāli atnesot vēsu gaisu no Krievijas. Līdz ar to ir sagaidāms, ka šis vēsāks gaisa pieplūdums palielinās anticiklona un sala klātbūtni.

 

Leave a Comment