“Šajā nedēļas nogalē sāksies murgs”: sinoptiķi ir pēkšņi mainījuši prognozi 2. un 3. decembrim

Meteorologi ir runājuši par laikapstākļiem, kas nedēļas nogalē gaidāmi dažādos mūsu valsts reģionos. Pēc meteorologu domām, klimatiskā situācija lielākajā daļā apgabalu atgādinās murgus. Un tas būs tikai šausmu sākums, kas pastiprināsies nākamnedēļ.

Saskaņā ar meteorologu prognozēm klimatiskā situācija dažādos Austrumeiropas reģionos būtiski mainīsies jau nākamajā nedēļas nogalē. Ja pēdējās dienās laikapstākļi, piemēram, centrālajos reģionos, lai arī ar ziemas pielāgošanos, ir bijuši diezgan komfortabli, tad no sestdienas gaidāmas krasas pārmaiņas.

Tādējādi meteorologi brīdina, ka jau no 2. decembra lielākajā daļā Eiropas reģionu sāksies nopietns aukstums. Piemēram, Polijā pēdējās dienās temperatūra nav būtiski atkāpusies no nulles grādu atzīmes. Un nedēļas sākumā termometru stabiņi sasniedza plus divus vai trīs grādus.

Tomēr no sestdienas valsts centrā sāks aktīvi ieplūst salts gaiss no Arktikas reģioniem. Temperatūra vispirms pazemināsies līdz mīnus desmit grādiem, bet pēc tam būs vēl zemāka. Tā uzreiz būs par četriem grādiem zemāka par klimatisko normu.

Un nedēļas nogalē sinoptiķi prognozē arī jaunu snigšanu galvaspilsētā. Decembrī snigs par desmit procentiem vairāk nekā mēneša norma. Tā rezultātā sniega kupenu augstums metropolē sasniegs rekordlielus rādītājus.

Arī nedēļas nogalē Austrumeiropu pārņems spēcīgs aukstums. Ziemeļu galvaspilsētā termometra stabiņi pat dienas laikā noslīdēs līdz mīnus 9-10 grādiem pēc Celsija, un tās būs aukstākās dienas pēdējā laikā.

Lasi vēl : Vīrietis Loterijā laimē 33 Miljonus Eiro! Tas, ko viņš izdarīja nākamajā rītā, pārsteidza visu internetu

Lasi vēl: Zvaigznes no 1. līdz 5. decembrim spēcīgi ietekmēs šos 3 zodiaka zīmju pārstāvjus; gaidāms finansiāls uzrāviens

Taču tas viss būs tikai sākums ledus murgam, kas gaidāms nākamnedēļ. Decembra pirmajā nedēļā centrālajos reģionos gaidāms sals līdz mīnus 20 grādiem.

Tomēr ir zināma laika prognoze arī Latvijai. Ko varam sagaidīt? Būs skarbi! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment