Šajā Latvijas reģionā gaidāms milzīgs sniegputenis, kurš pietuvosies tuvākajās stundās; jābūt piesardzīgiem

Šajā Latvijas reģionā gaidāms milzīgs sniegputenis, kurš pietuvosies tuvākajās stundās. Jābūt piesardzīgiem, jo vēja ātrums būs iespaidīgs un var kavēt, gan satiksmi, gan ievērojami pasliktināsies redzamība. 

Vai sniegputenis var ietekmēt cilvēka pašsajūtu?

Jā, sniegputenis un ekstremāli laika apstākļi var ietekmēt cilvēka pašsajūtu daudzos veidos:

Fiziskās veselības ietekme: Snigšanas laikā, īpaši, ja cilvēks ir spiests pārvietoties vai strādāt ārā, var rasties fiziskās neērtības un veselības problēmas, piemēram, saslimšana ar aukstu vai gripu, izsīkums, muskuļu sāpes utt. Tas var negatīvi ietekmēt cilvēka pašsajūtu un labklājību.

Psiholoģiskā ietekme: Snigšanas laikā bieži var rasties noskaņojuma un garastāvokļa maiņas. Dažiem cilvēkiem sniega klātbūtne var radīt prieka sajūtu un izraisīt pozitīvas emocijas, kamēr citiem tas var radīt diskomfortu, nemieru vai depresijas sajūtu, it īpaši, ja snigšanas laiks ir saistīts ar ilgstošu izolāciju vai apgrūtinātu pārvietošanos.

Kur gaidāms sniegputenis? 

Lasi vēl: Ceļmalā kāds autovadītājs nopirka ievārījuma burciņu. Viņš to atveda mājās, atvēra un iekšā ieraudzīja dīvainu ziņu

Valsts lielākajā daļā gaidāms 5-10 centimetru biezs sniegs. Austrumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 9-14 metriem sekundē, savukārt Kurzemes tālākajā dienvidu reģionā agrā rīta stundā gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Piekrastē vēja brāzmas var sasniegt līdz 22 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs no 0 līdz -7 grādiem, Dienvidkurzemes dienvidu reģionā iesils līdz +3 grādiem. Paredzams, ka visas dienas garumā nokrišņu daudzums samazināsies, savukārt debesis pārsvarā saglabās mākoņu segumu.

Tiek prognozēts, ka ziemeļu vējš pūtīs periodiski ar ātrumu no 8 līdz 13 metriem sekundē. Augšdaugavas un Krāslavas novadā rietumu vēja brāzmas var sasniegt ātrumu līdz 17 metriem sekundē.

Augstākā reģistrētā gaisa temperatūra visas dienas garumā tiek prognozēta no +1 grāda Daugavpils apkaimē līdz -6 grādiem valsts ziemeļaustrumu rajonos.

Vakarā gaisa temperatūra gaidāma no -4 līdz -10 grādiem. Rīgā nakts otrajā pusē un no rīta ievērojami snigs, pēc tam dienā mitēsies nokrišņi.

Vakarā pūtīs austrumu vējš, savukārt dienā pūtīs ziemeļu vēja brāzmas, kas brāzmās sasniegs līdz 13 metriem sekundē, kas liecina par neliela puteņa iespējamību. Gaisa temperatūra būs no -2 līdz -4 grādiem.

Kad Latvijā beidzot iestāsies pavasaris? Arī šis jau ir zināms! Lūk!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment