Tas sāksies 6. Februāra naktī un ilgs vairākas dienas – Sinoptiķi steigšus brīdina par gaidāmo laiku

Meteorologi un sinoptiķi kopīgi nākuši klajā ar jaunāko prognozi, kurā paziņots, ka jau šonakt sāksies pamatīgi nelabvēlīgs laiks. Jārēķinās, ka ļoti strauji pasliktināsies laiks un tas nebūs tikai uz pāris stundām, bet gan var vilkties pat vairāku dienu garumā. Jāņem vērā, ka tuvāko dienu laiks nebūt neiepriecinās un meteorologi jau laicīgi vēlas paziņot, uz ko iedzīvotājiem jāgatavojas.

Tuvāko nakti un trešdienas rītu prognozē, ka Latviju skars intensīvs snigums, sākot no dienvidrietumiem. Sinoptiķi paredz spēcīgu snigšanu un nelielu vēja pūšanu, kas var izraisīt pūšamā sniega veidošanos. Šī meteoroloģiskā situācija liecina par iespējamu sniega klātbūtni un veidošanos, kas var ietekmēt gan ceļu satiksmi, gan ikdienu valsts daļās, kur tiks reģistrēts snigums.

Šāda laika apstākļi var radīt izaicinājumus transportam un sabiedrībai, jo uz ceļiem veidosies sniega sega, un redzamība var būt ierobežota. Turklāt, sniega kvalitāte un putekļainums var papildus sarežģīt braukšanu, tāpēc iedzīvotājiem un transporta dalībniekiem tiek ieteikts būt piesardzīgiem un pielāgoties mainīgajiem laikapstākļiem.

Tāpat sinoptiķi norāda, ka šis meteoroloģiskais notikums ir saistīts ar zemām temperatūrām, kas var turpināties vairākas dienas. Tas nozīmē, ka sniega sega var saglabāties ilgākā laika posmā, radot ilgstošu ziemas noskaņu un ietekmējot ikdienas dzīvi. Iedzīvotājiem tiek ieteikts sekojošajās dienās būt gataviem uzmainīgajiem laika apstākļiem un veikt nepieciešamās sagatavošanās pasākumus, lai nodrošinātu drošību un ērtības savā ikdienas dzīvē.

Prognozē tiek norādīts, ka valsts lielākajā daļā sagaidāms intensīvs snigums, kas sniegs apkārt 5-10 centimetrus sniega segas. Šī meteoroloģiskā parādība ietvers plašas teritorijas, tādējādi veidojot vienotu ziemas ainavu, kas ietekmēs gan pilsoņu ikdienu, gan dabas ainavu.

Austrumu vējš prognozēti pastiprināsies, sasniedzot ātrumu no 9 līdz 14 metriem sekundē. Šādas vēja brāzmas var rasties dažādās vietās, radot vēja sajūtu un padarot auksto laiku vēl aukstāku. Tas ietekmēs cilvēku ikdienas aktivitātes un var rasties vēlamo darbību aizkavēšanās vai ierobežojumi.

Kurzemes galējos dienvidos, it īpaši agrā rītā, tiek prognozētas intensīvākas rietumu vēja brāzmas, kas sasniegs ātrumu līdz pat 18 metriem sekundē. Piekrastē šis vēja ātrums varētu pat pieaugt līdz 22 metriem sekundē, radot vēl izteiktākas meteoroloģiskās izmaiņas un radot papildu izaicinājumus iedzīvotājiem un infrastruktūrai.

Iedzīvotājiem tiek ieteikts sagatavoties šiem ekstremālajiem laikapstākļiem, ņemot vērā gan sniegotā seguma klātbūtni, gan pastiprināto vēja aktivitāti. Iespējamās transporta problēmas un citi izaicinājumi prasa piesardzību un sagatavotību, lai nodrošinātu drošību un komfortu šajos laikapstākļos.

Tomēr pagaidiet, jo pats nepatīkamākais vēl tikai sekos un sinoptiķi par to jau steidzīgi paziņo…

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment