Tas sāksies 6. Februāra naktī un ilgs vairākas dienas – Sinoptiķi steigšus brīdina par gaidāmo laiku

Nākotnē gaisa temperatūra Latvijā plānoti saglabāsies salīdzinoši zemā diapazonā, svārstoties no 0 līdz -7 grādiem pēc Celsija. Tomēr, Dienvidkurzemes novada dienvidos, tiek prognozēts, ka gaiss iesils, sasniedzot pat +3 grādus, radot atšķirības temperatūrās dažādās reģiona vietās.

Dienas laikā nokrišņu prognoze liecina par to, ka tie kļūs mazāk intensīvi, taču debesis pārsvarā saglabāsies mākoņainas. Šādi laikapstākļi var ietekmēt gaismas intensitāti un radīt interesantu kontrastu dabas ainavās.

Ziemeļu vējš, ar prognozētu ātrumu no 8 līdz 13 metriem sekundē, pūtīs brāzmaini un var radīt aukstu sajūtu. Savukārt Augšdaugavas un Krāslavas novadā gaidāmas rietumu vēja brāzmas ar ātrumu līdz pat 17 metriem sekundē, kas var ietekmēt vietējo laika apstākļu dinamiku un radīt papildu aukstuma sajūtu.

Iedzīvotājiem tiek ieteikts pievērst uzmanību šiem laikapstākļiem, īpaši reģionos, kur paredzētas spēcīgākas vēja brāzmas un iespējams temperatūras kritums. Piesardzība un sagatavotība var palīdzēt novērst neērtības un nodrošināt drošību ikdienas gaitās.

Nākamajā dienā paredzētie laikapstākļi Latvijā rada interesantu kontrastu dažādās reģiona vietās. Maksimālā gaisa temperatūra dienā svārstīsies no +1 grāda Daugavpils pusē līdz -6 grādiem valsts ziemeļaustrumos, savukārt vakarā gaidāms vēl lielāks temperatūras kritums, sasniedzot robežu no -4 līdz -10 grādiem. Šāds laika prognozes scenārijs norāda uz aukstu un vējošu dienu, kurā būs jūtama ziema savā pilnībā.

Rīgā paredzēts spēcīgs snigums nakts otrajā pusē un no rīta, bet dienas laikā nokrišņi mitēsies, radot sniega segas veidošanos. Šis meteoroloģiskais notikums var ietekmēt ikdienas ritmu, izraisot gan vizuālas pārmaiņas, gan transporta iespējamas problēmas.

Nakts laikā austrumu vējš un dienas laikā ziemeļu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 13 metriem sekundē, liekot gaidīt nelielu puteni un palielinot sajūtu par aukstumu. Gaisa temperatūra šajā laika posmā saglabāsies diapazonā no -2 līdz -4 grādiem, rada nosacījumus ziemas atmosfērai ar sniega pārklājumu un aukstu vēju.

Iedzīvotājiem tiek ieteikts rūpīgi sagatavoties šiem laikapstākļiem, pievēršot uzmanību gan temperatūras svārstībām, gan iespējamajiem nokrišņiem un vēja brāzmām. Piesardzība un sagatavotība var būt noderīgas, lai nodrošinātu drošību un ērtības ikdienas dzīvē.

Leave a Comment