Rudens ieradīsies pirms laika: līdz šīs nedēļas beigām pamatīgs aukstums pārklās dažus Eiropas reģionus


Karstais laiks atvadās no reģiona iedzīvotājiem. Šajā nedēļas nogalē pēdējo reizi gaisa temperatūra tuvosies 30 grādiem. Nākamais mēnesis atnesīs aukstāku laiku.

Kā pastāstīja Fobosas laikapstākļu centra vadošais speciālists Tiškovecs, dienā gaiss iesils līdz maksimums 21 grādam plus, bet naktī gaidāms ap 12 grādiem.

“Augusts nebūs dāsns ar siltumu: temperatūras fons ir tuvu ilggadīgajai normai, naktī – plus 12, dienā – plus 21,5 ar nelielu, 0,5-1 grādu, normas pārsniegumu un ar nokrišņu deficītu plkst. 20%,” – tā sinoptiķis uzsvēra.

Acīmredzot kaut kas atmosfērā mainījās ļoti ātri. Vēl pirms dažām dienām ziņu aģentūras sniedza pavisam citu prognozi. Viņa sacīja, ka karstums pienāks jūlija pēdējās dienās un saglabāsies vismaz līdz 6.-7.augustam.

Zeltainais Augusts jau stāv pie sliekšņi, sniedzot daudz patīkamu dāvanu – kuras ir veiksmīgākās augusta dienas?

Aukstumu 2024. gada augustā iepriekš prognozēja ārzemju klimatologs Kokorins. Vēl pavasarī eksperts teica, ka El Niño fāze, kas sākās 2023. gada maijā, beidzas tieši vasaras pēdējā mēnesī.

Pasaules okeāni pārtrauks izdalīt siltumu atmosfērā un sāks to absorbēt. Eksperts toreiz sacīja, ka augusts, visticamāk, būs aukstāks nekā parasti. Un, spriežot pēc sinoptiķu teiktā, tas arī notiks.

Ne velti sinoptiķi augustu dēvē par pārsteigumu mēnesi. Jau mēneša beigās sinoptiķi sagaida pirmās salnas. Augustā temperatūra virs normas tiek prognozēta Eiropas teritorijas rietumos.

Valsts centrālajos rajonos ziemeļos, dienvidos un austrumu reģionā gaisa temperatūra kopumā atbildīs klimatiskajām normām. Tātad jo īpaši augšdaļā termometrs rādīs plus 19-24 grādus.

Jūrā pazudušā ūdens motociklista māsa dalās ar sirdi plosošu ziņu un sagrauj cerību, ka viņš ir dzīvs

Lasi vēl: Zināmais latviešu zvaigžņu speciālists sola valstij smagus brīžus saistībā ar laikapstākļiem tuvākajā laikā

Silts vasaras pēdējā mēnesī būs dienvidos, runājot par nokrišņiem, augusts nav gaidāms pārāk lietains ziemeļrietumu rajonos, ziemeļos.  Lielākajā daļā valsts Eiropas daļas centra rajonu augustā būs sauss laiks.

 

Leave a Comment