Zināmais latviešu zvaigžņu speciālists sola valstij smagus brīžus saistībā ar laikapstākļiem tuvākajā laikā

Vairāku Eiropas reģionu iedzīvotājiem ir solīta zemāka gaisa temperatūra tuvākajā laikā. Tomēr pēc vētras Latvijas zvaigžnu speciālists nācis klajā ar informāciju uz nākotni. 

Par izmaiņām sinoptiskajā situācijā pastāstīja meteoroloģiskā centra eksperti.

Kā skaidro meteorologi, jūlija pēdējā nedēļā Austrumeiropas un Centrāleiropas reģioni atradīsies Ziemeļatlantijas sezonas aizmugures ietekmē, kas atnesīs aukstu gaisu.

Tā rezultātā gaisa temperatūra pazemināsies līdz augusta klimatiskajām normām. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm nakts stundās gaiss atdzisīs līdz +9…+14 grādiem pēc Celsija, bet dienas laikā tas nesasils virs +23 grādiem pēc Celsija. Tajā pašā laikā temperatūras fons katru dienu pazemināsies.

Svariem neaizmirstami notikumi, bet Mežāzim diena kā radīta lieliem darbiem; Dienas prognoze 1. augustam visām zīmēm

Bet ko par šo visu saka zvaigžņu speciālists? Par to kas notika šīs dienas Latvijā.. 

Kā skaidro eksperti, vasaras ekvators jau ir šķērsots, un var nebaidīties no pārmērīga karstuma. Augusts neatšķirsies no ierastajām normām. Termometra stabiņi pēcpusdienā pakāpsies līdz 21,5 grādiem pēc Celsija, un nokrišņu deficīts būs 20 procenti.

Starp citu, jūlija pēdējā nedēļā Baltijas reģionā gaidāma laika apstākļu maiņa. Tādējādi nedēļas vidū reģionā beigsies lietusgāzes. Ciklons virzīsies prom Austrumu virzienā.

Tam sekos anticiklona grēda, kura ietekmē jūlija pēdējā dienā izveidosies silts un sauss laiks.

Bet ko saka zvaigžņu eksperts Kristaps Baņķis par Latvijas nākotni laikapstākļu ziņā? 

 

Šķir otru lapu, olai lasītu tālāk

Leave a Comment