Reiz draugi Francijā man pagatavoja šos tradicionālos salātus: kaut ko tik garšīgu sen nebiju ēdis!

Foto – ekrānuzņēmums

Šis ēdiens nav trekns, bet ir ārkārtīgi garšīgs, turklāt to var gatavot gan svētku galdam, gan katras dienas ēdienreizei – francūži to dara bieži, jo tie ir viņu virtuvē vieni no iecienītākajiem salātiem, kurus viņi gatavo gan paši sev, gan sagaidot viesus no citām zemēm.

Jāatceras, ka šim ēdienam ir svarīgi izvēlēties “pareizos” kartupeļus, kas griešanas laikā “neizjūk” un labi saglabā savu formu. Šos salātus var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai kā piedevu pie gaļas, mājputnu gaļas. No šāda sastāvdaļu daudzuma pagatavos 4 porcijas salātu.

Franču virtuve ir viena no pasaules slavenākajām un ietekmīgākajām kulinārijas tradīcijām. Tā ir pazīstama ar savu bagātīgo garšvielu izmantošanu, augstvērtīgo produktu kvalitāti un radošo pieeju ēdiena gatavošanā.

Franču virtuve ir ļoti reģionāli dažāda, un katrs reģions Francijā ir savas unikālās ēdienu tradīcijas un garšas. Piemēram, ziemeļu Francijā var atrast jūras veltes un piena produktus, savukārt dienvidos ir vairāk sastopami ēdieni, kuros izmanto olīvas, garšaugus un tomātus.

Izpildi šo testu!

Cik liels seriāla ''Ugunsgrēks'' fans tu esi?

Cik daudz tu pārzini latviešu seriālu ''Ugunsgrēks''? Noskaidro savas zināšanas aizpildot šo testu! 

1 / 2

Kurā Latvijas pils viesnīcā tika filmēts seriāls? 

2 / 2

Kurā gadā sāka rādīt seriālu 'Ugunsgrēks'?

Your score is

The average score is 61%

0%

Franču virtuvei raksturīgi, ka tā izceļas ar patiešām augstas kvalitātes sastāvdaļu izmantošanu. Svaigi produkti, piemēram, dārzeņi, gaļa, zivis un sieri, ir būtiska sastāvdaļa franču ēdienos, un tiek vērtēta arī produktu izcelsme un kvalitāte.

Lai pagatavotu šos izcilos franču salātus, būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

Foto – ekrānuzņēmums

Kartupeļi – 800 grami
Violetie sīpoli – 100 grami
Pētersīļi – saišķītis
Olīveļļa – 80 grami
Vīna etiķis (vēlams baltais) – 2 ēdamkarotes
Graudainās sinepes – 1 tējkarote
Sāls – pēc garšas
Melni maltie pipari – pēc garšas

Kā šos salātus gatavot, lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment