Porsche pērk FlixBus un Greyhound akcijas

Investoru grupa, kurā ietilpst arī automobiļu ražotājs Porsche, iegādājas 35% Vācijas transporta uzņēmuma Flixbus akciju.

Flix, kura vērtība, domājams, pārsniedz 3 miljardus eiro, ir pazīstams ar FlixBuses un vilcieniem Eiropā, kā arī ar Greyhound autobusu pakalpojumiem Ziemeļamerikā.

Saskaņā ar avotu, uz kuru šā gada sākumā atsaucās aģentūra Reuters, darījuma kopējā vērtība ir vairāk nekā 1 miljards eiro, lai gan Porsche paziņoja, ka tā atsevišķā akcija ir vērta “nelielu divciparu miljonu” eiro skaitli.

Tas liek domāt, ka Porsche daļa ir salīdzinoši maza un ka 35 % akciju dominē līdzinvestori.

Darījumā piedalās arī privātā kapitāla uzņēmums EQT un vācu miljardieris ieguldītājs Klauss Mihaels Kuhne.

Jūlijā EQT dalījās ar ziņām par kopīgo ieguldījumu, tajā laikā atklājot, ka Kuehne ir līdzieguldītājs, bet ne Porsche.

“Flix ir iespaidīgs veiksmes stāsts,” pirmdien paziņoja Porsche.

“Mēs saskatām lielu izaugsmes potenciālu ilgtspējīgiem un pieejamiem mobilitātes pakalpojumiem nākotnē un ar nepacietību gaidām iespēju atbalstīt Flix, turpinot paplašināt savu platformu visā pasaulē. Kopīgais ieguldījums ar EQT ir piemērs mūsu pieejai sadarboties ar pasaulē vadošajiem investoriem, lai īstenotu mūsu ieguldījumu stratēģiju.”

Flix pašlaik darbojas vairāk nekā 40 valstīs visā pasaulē un pagājušajā finanšu gadā palielināja savus ieņēmumus par 30 %, sasniedzot 2 miljardus eiro.

Saskaņā ar Bloomberg avotiem, uzņēmums plānoja jūnijā Frankfurtē uzsākt sākotnējo publisko piedāvājumu, tomēr šis solis tika atlikts, jo radās domstarpības par pieprasīto 4 miljardu eiro novērtējumu.

Maija beigās tie paši avoti norādīja, ka kotēšana varētu notikt septembrī.

Darījumu ar Porsche ir plānots pabeigt līdz 2024. gada beigām.

Turklāt pirmdien Posche paziņoja, ka tā finansiālais stāvoklis ļauj tai apsvērt turpmākus portfeļa ieguldījumus.

“Šādi rīkojoties, mēs turpinām īstenot aktīvu portfeļa attīstības pieeju. Pašreizējā akciju tirgus vide un no tās izrietošais vispārējais uzņēmumu vērtējumu samazinājums rada pievilcīgas iespējas,” paziņojumā sacīja Porsche SE valdes loceklis finanšu un IT jautājumos Johannes Lattveins.

Leave a Comment