Pie Igaunijas krastiem pamanīta Putinam piederoša superjahta – lūk kas ir zināms

Septembra beigās pie Igaunijas krastiem pamanīta Krievijas prezidenta Vladimira Putina superjahta, kas pievērsusi arī Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta uzmanību, vēsta laikraksts “Postimees”.

Otra lielākā Krievijas prezidenta Vladimira Putina jahta nesen tika pamanīta netālu no Sāremā salas Igaunijā, ko pavadīja bruņots Krievijas krasta apsardzes kuģis.

Lasi arī: Latvijā dzīvojošā Džūlija Vanga stāsta, kurām zodiaka zīmēm oktobrī piepildīsies visi viņu sapņi

Šī informācija nāk no žurnāla Forbes, kā ziņo Postimees. Fotogrāfs, kurš specializējas luksusa laivu fotografēšanā, pamanīja jahtu un uzņēma dažas fotogrāfijas. Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta jūras drošības grupas pārstāvis Renē Hartekainens apstiprinājis, ka motorjahta “Graceful” 25.septembrī plkst.11:28 iebraukusi Igaunijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā.

Jahtas automātiskās identifikācijas sistēma tika izslēgta, un sadarbībā ar Eiropas Jūras drošības aģentūru tika palaists drons, lai vizuāli identificētu jahtu. Hartkenens arī sacīja, ka jaunākās sankcijas nozīmē, ka kuģiem, kas peld ar Krievijas karogu, nav atļauts iebraukt ES valstīs.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu, kas tieši notika 

Leave a Comment