Pie Igaunijas krastiem pamanīta Putinam piederoša superjahta – lūk kas ir zināms

Ja dalībvalsts ostā atrodas kuģis, kas kuģo ar Krievijas karogu, valsts iestādes var aizliegt sodītajam kuģim izbraukt no ostas vai to aizturēt ar tiesas lēmumu.

Ja kuģis, kas peld ar Krievijas karogu, kuģo tikai cauri ekskluzīvai ekonomiskajai zonai (EEZ), tad valsts iestādes nevar likumīgi aizturēt kuģi.

Līdz ar to Igaunija kuģi neaizturēja.

Jahta atstāja Igauniju un iebrauca Krievijas ūdeņos 26.septembrī. Tas dodas uz Sanktpēterburgu, informē Igaunijas Pol***jas un robežsardzes dienests. Krievijā reģistrētajā jahtā ir peldbaseins, helikopteru laukums un luksusa apartamenti līdz 12 viesiem, kā arī bāri un saimnieku apartamenti ar vīna pagrabu, kurā var ievietot līdz 400 pudelēm.

Lasi arī: Latvijā dzīvojošā Džūlija Vanga stāsta, kurām zodiaka zīmēm oktobrī piepildīsies visi viņu sapņi

Kosatka, superjahta, kas agrāk bija pazīstama kā “Graceful”, ir iekļauta ASV sankciju sarakstā kopš 2.jūnija kopā ar vēl trim superjahtām, kas varētu piederēt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Tiek lēsts, ka jahtas vērtība ir 129 miljoni eiro.  Vietne “Marine Traffic” ziņo, ka jahta kopš 30. augusta izslēgusi radiosakarus – tad tā vēl atradās Kaļiņingradā.

Arī interesanti: Publicēts video, kurā nofilmēts kā krievi ukraiņiem paceļ balto karogu!

Leave a Comment