Pētnieki ir noskaidrojuši, kura grupa ērcēm ir Patīkamākā; Tās uz Jums metīsies virsū momentā!

Čehu pētnieki ir atklājuši kaut ko nozīmīgu. Viņi veica izpēti, lai noteiktu, kura a***grupa visvairāk pievilcīga ērcēm. Kad rezultāti izskanēja, visi bija pārsteigti!

Ir daudzi veidi, kā novērst ērču uzbrukumus un aizsargāt sevi:

Velciet piemērotu apģērbu:** Nēsājiet garenus apģērbus ar cieši piegulošām manšetēm un biksēm, lai samazinātu iespēju, ka ērce nokļūs uz ādas. Lietojiet arī pretērču līdzekļus, kas satur permetrīnu, uz apģērba, lai papildus aizsargātu no ērču uzbrukumiem.

Lai izvairītos no ērču uzbrukumiem, ir svarīgi būt piesardzīgiem pret augstu zāli un bieži pārbaudīt šādus apgabalus. Augstā zālē un krūmos ērces jūtas kā mājās. Tādēļ, īpaši karstos un mitros laikapstākļos, centieties izvairīties no šādiem teritorijām.

Izmantojiet repelentus:** Lietojiet repelentus, kas satur DEET vai citus efektīvus ķīmiskus savienojumus. Pirms lietošanas uzmanīgi izlasiet un ievērojiet ražotāja norādījumus un drošības pasākumus.

Pēc pastaigas caur šiem apgabaliem rūpīgi pārbaudiet savu ķermeni, meklējot ērces. Nav jāaizmirst arī par apģērbu – uzmanieties, vai uz tā nav pieķērušās ērces. Šāda piesardzība palīdzēs samazināt iespēju saskarties ar šiem kaitīgajiem kukaiņiem.

Mans vīrs no Rīgas ilgi negribēja bērnus, man ir 39 un viņš saka, ka ir par agru… Tagad raudu, jo notika Šis…

Kāpēc tieši cilvēks kļūst par ērču mērķi?

Ērces piesaista cilvēka dažādi faktori, kurus var izcelt:

Ķermeņa siltums: Jo siltāks cilvēka ķermenis, jo vairāk ērces var to uztvert kā piemērotu dzīvesvietu un barības avotu.

Kustība un smarža: Ērces reaģē uz cilvēka kustībām un izdalītajām ķīmiskajām vielām. Piemēram, sviedri, kas satur dažādas ķīmiskas vielas, un elpošanas izdalījumi var piesaistīt ērces. Tās spēj noteikt cilvēka klātbūtni, izmantojot smaržas un kustības, un doties uz tiem virzienā, lai iegūtu barību.

Apģērbs un ādas krāsa: Ērces var arī pievērst uzmanību cilvēka apģērbam un ādas krāsai. Daži apģērbi vai krāsas var piesaistīt ērces vairāk nekā citi, un gaišāka āda var būt pievilcīgāka ērcēm.

Šie faktori kopā veido kompleksu ainavu, kas nosaka, kāpēc ērces izvēlas uzbrukt cilvēkam un kāpēc tieši viņi kļūst par šo kaitīgo kukaini mērķi.

Āda un apģērbs – divas svarīgas ērču piesaistes avotu jomas. Tumši apģērbi un materiāli, kas absorbē saules gaismu, var būt ērču uzmanības centrā, jo tie rada labāku kontrastu un dod aizsardzību no tiešiem saules starojuma spēkiem. Vēl viens faktors, kas padara ādu par interesantu ērču mērķi, ir tās pieejamība un plānāka struktūra, kas padara tos vieglāk piekļūstamākus un pievilcīgākus kukaiņiem.

Lasi arī : Ko darīt ja Bankomāts norijis karti un nedod To atpakaļ? Šeit ir tikai viens solis, lai nepaliktu bez naudas

Bet kāds ir neierasti svarīgs ērču piesaistīšanās faktors, ko varbūt ne visi zina? Tas ir tavs grupas sastāvs. Pētījumi liecina, ka ērces var būt uzmanīgākas pret konkrētām grupām. Šis aspekts varētu izskaidrot dažus neparastus uzbrukumus un padarīt a***grupas zināšanas par noderīgu informāciju cīņā ar ērču uzbrukumiem. 

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment