“Pavasaris būs traks”: sinoptiķi stāsta, kam jāgatavojas un to kāds būs šī gada pavasaris

Sinoptiķi ir informējuši, kādiem laikapstākļiem jāgatavojas gaidāmajā pavasarī. Saskaņā ar meteorologu prognozēm pavasaris būs traks klimata ziņā un sagādās Eiropas iedzīvotājiem daudz pārsteigumu.

Kā skaidro meteorologi, saskaņā ar provizoriskajām prognozēm laikapstākļi martā, aprīlī un maijā būs ne mazāk traki kā, piemēram, septembrī, kad bija vasaras karstuma vilnis, vai decembrī, kad tika reģistrēti vēl nebijuši sniega nokrišņi.

Pēc ekspertu domām, nākamais pavasaris būs agrs un sāksies jau februāra beigās ar strauju sasilšanu un sniega kušanu. Tomēr martā iestāsies ilgstošas salnas. Turklāt aprīlis un maijs būs neparasti auksti.

Pavasaris var ietekmēt cilvēka emocionālo stāvokli daudzos pozitīvos veidos. Šeit ir daži ieguvumi un emocionālie efekti, ko pavasaris var radīt:

Saulains laiks un gaiss: Pavasara saule un siltums var ietekmēt cilvēka garastāvokli, izraisot sajūtu labklājības un prieka. Daudzi cilvēki jūtas pozitīvi, kad saule spīd un gaiss kļūst siltāks.

Dabas atdzimšana: Pavasaris pavada dabas atdzimšanu, ar ziedošiem puķu dārziem, jauniem zaļumiem un putniem, kas sāk dziedāt. Šie skaistie skati un skaņas var veicināt labu noskaņojumu un emocionālo labklājību.

Aktivitātes pieaugums: Siltāki laika apstākļi veicina vairāk iespēju piedalīties āra aktivitātēs, piemēram, pastaigās, piknikos, velosipēda braucienos vai dārza darbos. Fiziskā aktivitāte un svaigs gaiss var uzlabot garastāvokli un samazināt stresu.

Dienas pagarināšanās: Pavasara ierašanās nozīmē dienu pagarināšanos, un saules gaismas ilgums pieaug. Ilgākas dienas var pozitīvi ietekmēt cilvēka enerģiju un noskaņojumu.

Vitamīnu D ieguve: Pavasaris nodrošina iespēju iegūt vairāk dabiskā vitamīna D no saules gaismas, kas ir saistīts ar labklājību un emocionālo veselību.

Fakts ir tāds, ka Japānas jūrā pašlaik ir augsta seismiskā aktivitāte, kas nelabvēlīgi ietekmēs laika apstākļus lielākajā daļā Āzijas, un tam sekojoši sekas izjutīs arī Austrumeiropa.

Lasi vēl: Nākamā nedēļa būs īstākais murgs! Sinoptiķi brīdina par ļoti baisiem laikapstākļiem tuvākajās dienās!

No otras puses, laikapstākļus visā Eiropā ietekmēs Klusā okeāna straumju temperatūra. Katru gadu tā paaugstinās, kas izraisa pārmērīgu karstumu, sausumu, plūdus un ugunsgrēkus pavasarī un vasarā.

Daži ārvalstu zinātnieki sliecas uzskatīt, ka 2024. gads būs karstākais gads pasaules vēsturē.

Lasi arī: Es sāku sasaldēt sieru: Nobela prēmijas cienīga ideja, un pastāstīšu kāpēc tā

Kāds pavasaris būs konkrēti Latvijā? Noskaidrosim!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment