Pavasaris atstāj Austrumeiropu: iedzīvotāji ir brīdināti par iespējamo snigšanu

Tomēr jau uzsākot jauno darbu nedēļu viss mainīsies: saulainā laika periods, pēc sinoptiķu teiktā, beigsies, dodot vietu drēgnumam un nokrišņiem, kas Austrumeiropas apgabalā ienāca jau naktī uz pirmdienu.

Saskaņā ar ekspertu datiem, sākot ar pirmdienu tiek prognozēts lietus, bet vietām iespējams slapjš sniegs. Tajā pašā laikā temperatūra joprojām būs plusa: termometra stabiņš pakāpsies līdz +5…+7 grādiem. Bet skaidrs ir viens – saulainie laikapstākļi ir beigušies.

Līdzās tam nedēļas vidū Austrumeiropas iedzīvotājus skars arīdzan Atlantijas okeāna ciklons. Sinoptiķi apgalvo, ka tas līdzi atnesīs “plašus mākoņu laukus” un “jaunus lietus centrus” – tas viss ierobežos gaisa sasilšanu dienas laikā.

 

Arī Eiropas dienvidos ir vērojama atdzišana. Vietās, kur vēl nesen temperatūra sasniedza +18 grādus, tagad ir tikai +9…+11 grādi. Saskaņā ar ekspertu teikto, pie tā ir vainojama ciklona ziemeļu perifērijas ietekme.

Lasi vēl: Diemžēl jaunākā laikapstākļu prognoze Latvijai sagādā nepatīkamu izbrīnu; simtiem latviešu dusmīgi

Šādā situācijā ar mākoņainiem laika apstākļiem ar skaidrojumiem būs īslaicīgi nokrišņi un pastiprināsies vējš, kas ierobežos saules siltuma pieplūdumu.

 

Leave a Comment