Pavasaris atstāj Austrumeiropu: iedzīvotāji ir brīdināti par iespējamo snigšanu

Ciklons atnesīs nelabvēlīgus laikapstākļus ne tikai Austrumeiropas reģionam, bet arī citām Eiropas daļām. Ko varam sagaidīt pēc siltuma perioda? 

Vai laikapstākļi var krasi mainīties?

Jā, laikapstākļi var krasi mainīties dažādu faktoru ietekmē. Šeit ir daži piemēri, kādēļ tas var notikt:

Fronti un atmosfēras spiediens: Kad mainās atmosfēras spiediens un pārvietojas atmosfēras fronti, tas var radīt straujus laikapstākļu maiņas. Piemēram, nākoties klāt aukstuma frontei, var rasties strauji nokrišņi un vēja pastiprināšanās, kam seko temperatūras kritums.

Ķēdes reakcijas un cikloni: Atmosfēras cikloni un to pārvietošanās var izraisīt ķēdes reakcijas un straujas laikapstākļu maiņas. Piemēram, ciklonu ietekmē var rasties intensīvi nokrišņi, stiprs vējš un temperatūras svārstības.

Sezonālie mainījumi: Sezonālie faktori, piemēram, pavasara vai rudens iestāšanās, var izraisīt straujas temperatūras izmaiņas un laikapstākļu maiņas. Piemēram, pēkšņa siltuma viļņa vai aukstuma uzbrukums var būt saistīts ar sezonālo mainījumu.

 

Cik liels seriāla ''Ugunsgrēks'' fans tu esi?

Cik daudz tu pārzini latviešu seriālu ''Ugunsgrēks''? Noskaidro savas zināšanas aizpildot šo testu! 

1 / 2

Kurā Latvijas pils viesnīcā tika filmēts seriāls? 

2 / 2

Kurā gadā sāka rādīt seriālu 'Ugunsgrēks'?

Your score is

The average score is 61%

0%

 

Dabas katastrofas: Dabas katastrofas, piemēram, viesuļvētras vai plūdi, var izraisīt straujas un bīstamas laikapstākļu maiņas.

Klimata pārmaiņas: Globālās klimata pārmaiņas var radīt neprognozējamas un straujas laikapstākļu maiņas visā pasaulē, tai skaitā ekstrēmu nokrišņu, sausuma periodu, siltuma viļņu vai aukstuma uzbrukumu veidā.

Tādēļ, ņemot vērā dažādus dabas un atmosfēras faktorus, laikapstākļi var mainīties ļoti ātri un dažkārt negaidīti.

Saulainie laikapstākļi, kas pēdējās dienās valdīja Austrumeiropā, mūs pametīs. Meteorologi brīdina par laika apstākļu pasliktināšanos, uzsākot jauno nedēļu no aprīļa.

Lasi vēl: VID steidzas ar informāciju pie latviešiem: ”Šo jūs varat izdarīt tikai līdz 5.aprīlim un ne vēlāk!”

Par to, kādi laikapstākļi gaidāmi austrumeiropiešiem šajās dienās, vēsta meteorologi. Eksperti norādīja, ka jau beidzamajā nedēļas nogalē Austrumeiropas teritorija un reģions joprojām atradās anticiklona ietekmē, kas pakāpeniski virzās prom uz dienvidaustrumiem.

Ar mainīgu mākoņainību reģionā nebija nokrišņi, un saules stari atkal labi sasildīja pa nakti atdzisušo gaisu.

Šis nav viss kas sagaidāms..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment