Patīkama ziņa: naudas valsts atbalsts tiks piemērots šai Latvijas iedzīvotāju kategorijai

Naudas valsts atbalsts tiks piemērots šai Latvijas iedzīvotāju kategorijai. Valsts ir nolēmusi, ka atbalstīs visu Latvijas iedzīvotājus, kuri ietilpst šajā kategorijā. 

Mazliet par Euro valūtu

Euro banknošu un monētu aversa pusei ir vienots dizains, savukārt atsevišķas valstis var brīvi izvēlēties savu monētu reversu. Neskatoties uz atšķirībām monētu dizainā, visas banknotes joprojām ir pieņemamas visā eirozonā.

Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka zelta un sudraba piemiņas monētas kā maksāšanas veidu var izmantot tikai tajā valstī, kas tās izdevusi. Nīderlandē un Somijā cenas tiek koriģētas, lai izvairītos no 1 un 2 centu izmantošanas. Lai gan šīs monētas joprojām tiek uzskatītas par derīgām, tās netiek ražotas lielos daudzumos un galvenokārt paredzētas kolekcionāriem.

 

Lasi vēl:Diemžēl nepatīkama un skumja ziņa visiem, kuriem patika iepirkties veikalā ”Rimi” 

Lasi vēl:Rēzija Kalniņa atklāj īsto iemeslu, kāpēc viņa izlēma pamest Dailes teātri

Monētu aversā ir attēlota karte un nomināls. Monētu nominālvērtības ir 1, 2, 5, 10, 20 un 50 centi, kā arī 1 un 2 eiro. Nosaukums aversā ir attēlots ar latīņu alfabētu un arābu cipariem. Tomēr valstis, kurās izmanto atšķirīgu alfabētu, nacionālajā pusē var uzrādīt nosaukumu attiecīgajā alfabētā.

Turpinām tālāk par sākotnējo tēmu.. 

Kā teikts paziņojumā, tad naudas palīdzība tiks sniegta automātiski, tomēr tikai tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri ir iekļauti šajā kategorijā. Aplūko sarakstu!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment