Parādīju vecākiem trīs vienkāršus veidus, kā ātri aizmigt. Tagad viņi beidzot sāk labi izgulēties

2. metode. Vienkārši elpojiet

Šī metode ir vēl vieglāka, jo to ir jādara ar aizvērtām acīm. Vienkārši vērojiet, kā jūs elpojat. Aizveriet acis un pievērsiet uzmanību krūšu zonai.

Nostipriniet sevi ar pārliecību, ka šī darbība ir vissvarīgākā tieši šobrīd.

“Visas domas pagaidīs. Es vēroju elpu. Šobrīd nekas nav svarīgāks par to.”

Sajūtiet, kā lēnām ieelpojat gaisu un pēc tam izelpojat. Kā tas caur degunu ieplūst plaušās un kā tas atkal izplūst jau siltāks. Kā jūsu krūšu kurvis lēnām izplešas un saraujas. Kā ieelpa vienmērīgi pāriet izelpā.

Nekautrējieties ne par ko, vienkārši pētiet savu elpošanu, lai cik garlaicīga tā jums nešķistu. Tajā pašā laikā atslābinieties un iemiedziet.

3. metode. Vienkārši vērojiet

Šī metode ir visinteresantākā. Tā ir īsta meditācija. Aizveriet acis un iedomājieties tukšumu. Nekā nav, tikai melns ekrāns.

Pēc brīža uz tukšuma fona neizbēgami parādīsies domas un tēli. Atpūtieties un neieslīgstiet domās, bet vienkārši atskatieties uz tām ar savu skatienu. Jūs it kā no malas vērojat, kā vizuālie tēli parādās un lēnām pamet jūsu redzes lauku.

Darbs, rūpes, problēmas, nauda, attiecības, plāni. Viss, ko jūs uzskatāt par svarīgu, iziet cauri jums. Bet jums ir jābūt novērotājam no malas.

Negaidiet, ka domas kādreiz beigsies. Tās nebeigsies, un tāda uzdevuma nav. Mūsu mērķis pašā darbībā ir vienkārši novērot domas un tēlus no ārpuses.

Tā nav problēma, ja jūs nejauši iegrimstat kādā no tām. Tas ir labi. Galvenais ir apzināties, ka esat emocijas iekšienē, un atkal iznākt ārā.

Apmācīti cilvēki var pavadīt stundas, šādi attīrot savu apziņu. Bet mums ir vieglāks uzdevums. Iesācēji meditācijas praksē parasti pēc dažām minūtēm aizmieg. Mūsu gadījumā šī blakusparādība būs mērķis.

Galvenais

Papildus ātrai aizmigšanai visas trīs metodes trenē uzmanības spēku. Praktizējot tās, jūs spēsiet labāk koncentrēties uz pareizajām lietām. Pateicoties tam, pārblīvētās domas jūsu galvā kļūs daudz mazākas.

 

 

Leave a Comment