Pamostoties naktī, Laura secināja, ka vīra nav blakus. Viņa piecēlās un pēkšņi izdzirdēja kaut ko, kas burtiski sastindzināja

Laurai šķita, ka trūkst gaisa. Viņa pagriezās un devās uz guļamistabu.

Viņa gulēja tur, viena, tumsā, un asaras nemitīgi ritēja pār vaigiem. Viņas sirds sažņaudzās no sāpēm, un viņā plosījās daudzas emocijas – dusmas, aizvainojums, rūgtums un vilšanās.

Laura brīdi padomāja. Cik gadus viņa ar vīru dzīvoja kopā, plānoja nākotni, dalījās priekos un bēdās. Viņa atdeva visu sevi šim vīrietim, mīlēja viņu bez nosacījumiem un ticēja, ka jūtas ir abpusējas. Taču tagad visi viņas priekšstati par laimīgu ģimenes dzīvi šķita kā ilūzija, mirāža, kas vienā mirklī sabruka.

Sajutusi sevī spēku, Laura apņēmīgi izkāpa no gultas. Viņa atvēra skapi un sāka krāmēt koferī vīra mantas.

Kad Sandris atgriezās guļamistabā, viņš neizpratnē jautāja, kas notiek. Laura paskatījās uz viņu. Viņas acīs bija jūtams vilšanās un apņēmības sajaukums.

– Es sakrāmēju tavu koferi. Nu, lai paņemtu līdzi uz Turciju, viņa mierīgi un pārliecināti sacīja.

– Kāda Turcija, par ko tu runā? vīrs nervozi pasmaidīja.

– Neizliecies, Sandri. Es dzirdēju tavu telefonsarunu virtuvē.

Vīrietim aiz pārsteiguma pat sāka trīcēt rokas. Laura saprata, ka viņš tagad sāks lūgties un atvainoties, bet apturēja viņu.

– Un pārējās mantas tu vari ielikt pats. Tagad ņem savu koferi un dodies uz viesnīcu vai kur vien vēlies. Un pēc tava atvaļinājuma nemēģini spert kāju šajā mājā, nikni noskaldīja Laura.

Tā Lauras dzīve vienas nakts laikā apgriezās kājām gaisā.

Lasi vēl: Pirms četrām dienām 78 gadu vecumā mūžībā devies teātra un kino aktieris; Kopumā viņa filmogrāfijā ir vairāk nekā 150 darbu

Lasi vēl: Skolas gados visi par viņu smējās mammas dēļ, bet kad viņa uzaicināja ciemos klasesbiedrus, visi aizelsās ieejot iekšā

Kad Sandris aizgāja, viņa atkal apgūlās gultā, lai gan saprata, ka vairs neaizmigs. Viņa centās koncentrēties uz vienu lietu.

Vairs nebūs ne viltus ilūziju, ne nodevības. Viņa tagad bija brīva — brīva no sāpēm, brīva no tā, kurš bija iznīcinājis viņas pasauli.

Bet ko tu domā par šo stāstu? Vai Laura rīkojās pareizi, vai arī viņai vajadzēja klusēt un izlikties nezinām, ka laulātais draugs viņu krāpj? Dalies ar savu viedokli komentāros!

 

 

Leave a Comment