Palīdzība slimam kuņģim. Ne vienmēr jāķeras pie tabletēm!

Novārījums kuņģa sekrēcijas normalizēšanai, reģenerācijas procesu stimulēšanai un sāpju mazināšanai lieliski noder dabas līdzekļi.

* Sajauc 2 ēdamkarotes altejas sakņu, 2 ēdamkarotes lakricas sakņu, 2 ēdamkarotes ārstniecības tauksaknes sakņu un 1 ēdamkaroti struteņu lakstu. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm ūdens, vāra 20 minūtes, tad atdzesē un izkāš. Dzer pa 2–3 glāzēm dienā pusstundu pirms ēšanas. Ārstēšanās kurss – 3–4 nedēļas.

Novārījums zarnu trakta darbības normalizēšanai ar izteiktu pretiekaisuma un pretspazmu iedarbību:
* sajauc 2 ēdamkarotes fenheļa augļu, 2 ēdamkarotes altejas sakņu, 2 ēdamkarotes kumelīšu un 2 ēdamkarotes lakricas sakņu. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm ūdens, vāra 20 minūtes, tad atdzesē un izkāš. Dzer siltu pa glāzei vakarā.

Uzlējums ar pretiekaisuma un pretspazmu iedarbību:
* sajauc 2 ēdamkarotes fenheļa augļu, 2 ēdamkarotes kumelīšu un 4 ēdamkarotes liepu ziedu.

Maisījumu aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, tad atdzesē un izkāš. Dzer siltu pa 1–3 glāzēm tukšā dūšā.

Pret grēmām un skābām atraugām:
* sajauc 1 ēdamkaroti struteņu, pa 2 ēdamkarotēm pelašķu un divšķautņu asinszāļu lakstus un 2 ēdamkarotes kumelīšu ziedu. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, tad atdzesē un izkāš. Dzer pirms ēšanas pa 2–3 glāzēm dienā.

Pret aizcietējumu un sāpēm zarnās:
* sajauc 2 ēdamkarotes linsēklu, 2 ēdamkarotes altejas sakņu, 2 ēdamkarotes ganu plikstiņa lakstu un 2 ēdamkarotes baldriānu sakņu. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, tad atdzesē un izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes no rīta un vakarā tukšā dūšā.

Novārījums ar pretiekaisuma iedarbību, ko var lietot samērā ilgstoši pret nedzīstošām čūlām:
* sajauc čemuru augstiņu, asinszāļu un zaķpēdiņu lakstus, kumelīšu ziedus un piparmētru lapas (no katra pa 2 ēdamkarotēm). Maisījumu aplej ar 3 glāzēm ūdens, vāra 20 minūtes, tad atdzesē un izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes no rīta un vakarā 40 minūtes pirms ēšanas.

Leave a Comment