Palīdzība sāpošai mugurai: vannas, aplikācijas, uzlējumi

 

* Rutku un medus uzlējums. Pusotras glāzes rutku sulas sajauc ar glāzi medus, aplej ar pusglāzi degvīna, pievieno ēdamkaroti sāls un visu rūpīgi sajauc. Iegūto maisījumu ierīvē sāpošajās vietās. Uzlējumu var lietot arī iekšķīgi – pa nelielai glāzītei pirms gulētiešanas.

Aplikācijas ir efektīva ārstnieciska procedūra. Tās reflektori iedarbojas uz bioloģiski aktīvajiem punktiem un zonām, normalizē enerģētisko līdzsvaru organismā. Praktizējot šo metodi, parasti nepieciešamas 5–10 procedūras.

Procedūru daudzumu nosaka pēc pavisam vienkārša principa – liek, līdz pārstāj sāpēt, plus vēl vienu reizi.

* Petrolejas un ziepju aplikācija. Aplikators ir mīksta dabiska auduma gabaliņš bez sintētikas piejaukuma. To samitrina petrolejā un lieko mitrumu nospiež – audumam jābūt mitram, taču petroleja no tā nedrīkst pilēt. Vienu auduma pusi ieziepē ar saimniecības ziepēm, līdz veidojas spīdīga ziepju kārtiņa.

Aplikatoru uzliek muguras problemātiskajai vietai ar ieziepēto pusi uz augšu (ieziepētā kārtiņa neļauj petrolejai iztvaikot un veicina tās iesūkšanos ādā). Virsū uzklāj vaskadrānu, uzliek vates kārtu un apsien ar lakatu vai dvieli. Procedūras laikā (tā var ilgt no 30 minūtēm līdz 3 stundām) jāguļ uz muguras, jāsajūt vienīgi siltums un viegla dedzināšana. Atkarībā no ādas stāvokļa var izdarīt 3–5 procedūras ar 1–4 dienu pārtraukumu.

* Alvejas un medus aplikācija. 50 g alvejas sulas sajauc ar 100 g medus un 150 g degvīna. Iegūto maisījumu liek kā kompresi uz nakti.

Abas šīs aplikācijas ir vienkāršas, dod labu efektu un nav toksiskas.

Iplikators
Iplikatoru varētu salīdzināt ar faķīra aso paklājiņu, tikai krietni mazāku. Osteohondrozes slimnieki to var izmantot gan pret asām, gan hroniskām sāpēm.

Stipru sāpju gadījumā iplikatoru pieliek problemātiskajai vietai un sāpju sajūtu pieļaujamās robežās uz 4–5 minūtēm piespiež problemātiskajai vietai. Procedūru atkārto vairākas reizes ar nelieliem pārtraukumiem, līdz sāpes pāriet.

Hronisku muguras sāpju gadījumā ieteicamais ārstēšanās kurss ar iplikatoru ir 10–15 procedūru katru dienu. Vispirms jāapsēžas gultā un tad lēnām ar kailu muguru jāuzguļas ārstnieciskajām adatiņām.

Lai iplikators blīvāk saskartos ar ķermeni, zem jostasvietas var palikt sarullētu dvieli. Iplikatoru nedrīkst likt zem dzimumzīmēm. Procedūrai piemērotākais laiks ir vakarā pirms gulētiešanas. Ārstēšanās kurss – 12–15 seansu.

Piparu plāksteris
Piparu plāksteri lieto kā pretsāpju līdzekli pret radikulītu, neiralģiju, miozītu, lumbago un citām osteohondrozes formām. Plāksteri nedrīkst likt, ja ir kāda ādas slimība. Tāpat kā aplikatoru to neliek uz dzimumzīmītēm.

Avots: zacep.com

Leave a Comment