No rīta nevarat piecelties no gultas? Šie padomi palīdzēs jums to izdarīt viegli un ar labu attieksmi

Labam rītam ir nepieciešama laba sagatavošanās jau no vakara.

Modinātājs jau ir zvanījis, bet jūs garīgi pierunājat sevi domāt, ka “vēl 5 minūtes”, un jūs celsieties. Gulta jūs maģiski pievelk, un nav spēka, kas liktu jums izkāpt no zem segas. Tas ir pazīstams modelis, vai ne? Un jūs tajā neesat vienīgais, jo šādi rītus sāk daudzi cilvēki uz planētas. Kādi ir seši veidi, kas palīdzēs jums pamosties un padarīs jūsu rītu patīkamāku, lasiet tālāk.

Atpūtieties iepriekšējā vakarā

Labam rītam ir nepieciešama laba sagatavošanās jau iepriekšējā vakarā. Lai tā būtu kāda relaksējoša rutīna – silta duša vai vanna, lasīšana vai patīkamas mūzikas klausīšanās.

“Ieiešana nomierinošā un regulārā miega rutīnā patiešām palīdz labāk gulēt naktī. Nākamajā rītā pamosties atpūties. Tas palīdz mūsu organismam pielāgoties dienas un nakts ritmam,” saka miega eksperte Marianne Teilore.

Ir vērts no vakara sagatavot apģērbu rītam, sapakot somu un sagatavot visu nepieciešamo, lai izvairītos no steigas, gatavojoties darbam.

Veselīgas brokastis

Kas var būt labāks par garšīgām brokastīm? Veselīga pirmā ēdienreize sniedz enerģiju un novērš vēlmi ēst visas dienas garumā.

Apsveriet auzu pārslu putru ar riekstiem un sēklām, saldētiem vai svaigiem augļiem kā barojošas brokastis. Izvēlieties pilngraudu maizi. Apvienojumā ar zemesriekstu sviestu un augļiem jūs iegūsiet uzturvielām un šķiedrvielām bagātas brokastis.

Ja no rīta neesat izsalcis, nelieciet sev ēst piespiedu kārtā. Tējas vai kafijas tasīte ir labi, taču tā nedrīkst aizstāt ikdienas un pilnvērtīgu maltīti.

Lasi vēl: Kā ģērbties meitenēm un sievietēm ar mazu augumu: praktiski stilistu padomi

Celieties līdz ar dienas gaismu

Ļaujiet dienas gaismai, nevis modinātājam pamodināt jūs no rīta. To var izdarīt, vakarā atstājot aizkarus vai žalūzijas vaļā. Šāda gaisma ļaus jums daudz vieglāk piecelties no gultas.

“Mūsu dabisko miega hormonu melatonīnu tieši ietekmē gaisma un tumsa. Jo tumšāka ir mūsu vide, jo labāk un mierīgāk mēs guļam. Mākslīgā jeb dienas gaisma no rīta palīdz mums justies modrākiem un spēcīgākiem,” saka Teilore.

Viņa arī iesaka iegādāties modinātāju, kas imitē austošās saules gaismu, lai jūs pamostos lēni un maigi.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment