Kā ģērbties meitenēm un sievietēm ar mazu augumu: praktiski stilistu padomi

Maza auguma sievietēm, proti, 162 cm un īsākām, modes industrija ir izstrādājusi īpašu terminu – petite. Šādām sievietēm, kuras parasti vēlas izskatīties nedaudz garākas, stilisti piedāvā noteiktus garderobes izvēles noteikumus.

Stiliste Olga Galuška uzskata, ka zema auguma sievietēm pamatnoteikums ir proporcionalitātes likums: “Apģērbam, aksesuāriem, apaviem jābūt proporcionāliem ķermeņa proporcijām. Ja jums ir 155 augums, sīkas sejas aprises un maza izmēra pēdas, arī apģērbam, somām, rotaslietām, apaviem jābūt sīkiem. Somiņai jābūt uz īsa roktura, neliela vai vidēja izmēra, pat jostai, sprādzēm pie tās, rotaslietu apjomam jābūt nelielam. Tas pats attiecas arī uz apavu izvēli: dodiet priekšroku līdzenai zolei, zemam papēdim. Ticiet manai pieredzei – apavi uz masīvas zoles jums nedos augumu, bet tikai padarīs siluetu neharmonisku,” – saka stiliste.

Pēc viņas domām, labāk ir atteikties no maisveida lietām un izvēlēties apģērbu, kas pareizi un skaidri pieguļ figūrai. Tas nenozīmē cieši piegulošas lietas, bet gan elementus, kas ir nedaudz puspieguļoši un iezīmē vismaz galvenās ķermeņa daļas: kaklu, apkaklīti, potītes, vidukli.

Mēģiniet apģērbam pievienot vairāk vertikālu līniju. To ir viegli realizēt, ja sāksiet pievērst uzmanību kabatām, dekoratīvām detaļām, apdrukām, apģērba stilam un šuvēm. Līnijas slēpjas katrā detaļā. Acs vispirms pamana horizontālās līnijas un tikai pēc tam vertikālās līnijas.

Horizontālās līnijas padara šo vai to laukumu vizuāli lielāku, tāpēc pievērsiet uzmanību vertikālajām. Apģērba ar horizontālām svītrām vietā izvēlieties vertikālas, izvairieties no daudzām lāpītām kabatām.

Lasi vēl: Kā valkāt melnas krāsas apģērbu: 7 visbiežāk pieļautās sieviešu kļūdas

Lai īsām sievietēm būtu perfekts izskats, stilisti iesaka:

Izcelt vidukli: Josta pie vidukļa ir vienkāršs veids, kā izvairīties no sīkās figūras pārslogošanas. Pievienojiet jostu žaketei, kleitai.

Īsus svārkus un kleitas valkājiet ar smailpapēžu kurpēm: Stilisti uzskata, ka ir kaut kas tāds, kas apavos vai zābakos ar smailiem pirkstgaliem pievērš skatienu uz leju un var padarīt jūsu kājas nedaudz garākas.

Valkājiet bikses ar augstu vidukli: Jebkas ar pārspīlētu vidukli ir piemērots sīkām sievietēm. Augsts piegriezums rada ilūziju par garām kājām, vienlaikus uzsverot vidukli.

Vienkrāsaina kleita: Vienkrāsaini tērpi ir līderi īsām meitenēm. Dažādas krāsas bieži vien var akcentēt kādu figūras daļu – īsāku torsu vai kājas. Centieties nesadalīt figūru divos vai trīs blokos.

Valkājiet maxi mēteli: Garš mētelis padarīs jebkuru izskatu elegantāku. Savukārt midi garuma mēteļi būs pietiekami gari arī sīkajiem augumiem.

 

 

Leave a Comment