No kā baidās lapsenes? Efektīvi veidi, kā tās atbaidīt bez izmaksām vai neērtībām

Dzeloņainas, bungojošas un kaitinošas lapsenes var ne tikai sabojāt brīvdienas, bet arī atstāt sāpīgas atmiņas par tām. Lai izvairītos no šādas pieredzes pārdzīvojuma personīgi, pietiek izvēlēties pāris ērtas iespējas, kā pasargāt sevi no šiem ne no patīkamākajiem kukaiņu pasaules pārstāvjiem.

Tā kā visiem ir zināmi visdažādākie ķīmiskie aerosoli, mēs aplūkosim tikai tos ekoloģiskos līdzekļus, kas ir pilnīgi nekaitīgi produktiem, dabai un dzīvām būtnēm.

Ūdens

Neraugoties uz osu niecīgo izmēru, tām piemīt lieliska atmiņa. Tiklīdz dzirdat to tuvojošās skaņas, sāciet izsmidzināt gaisu ap sevi ar ūdeni no smidzinātāja. Pāris pilieni, kas trāpīs kukainim, uz ilgu laiku atņems visu interesi.

Dūmi

Lai aizdzītu lapsenes, ar dūmiem apdūmojiet telpas, verandas, teltis, nojumes un teltis. Ārā var vienkārši iekurināt uguni, vēlams ar skujkoku koku, kadiķiem un vērmeli.

Slazdi

Elementārs variants ir sagriezta plastmasas pudele ar garšīgu ēsmu. Tā var būt limonāde, ievārījums, arbūza gabaliņš vai kāds auglis.

Lasi vēl: Recepte, ko mana mamma “atveda no viesiem”, tagad mēs bieži gatavojam: garšīgi oriģināli salāti ar 3 bietēm, tomātiem un sieru (es dalos)

Kad trauks ir piepildīts, to izmet.

Osu ligzdas likvidēšana

Ja šāds Klondaiks tiek pamanīts mājokļa tuvumā vai iekšpusē, labāk to nekavējoties neitralizēt. To var veiksmīgi izdarīt, ar smidzinātāju izsmidzinot parafīnu vai benzīnu tīrā veidā. Vielu izsmidzina uz visas ligzdas, īpaši cenšoties apakšējā daļā, jo tvaiki virzīsies uz augšu. Rīkojieties ātri, lai dusmīgajām lapsenēm nebūtu laika atriebties par to izkliedēšanu. Pēc 10-15 minūtēm tukšo ligzdu var izņemt un sadedzināt.

Ēteri

Pīlādži, baziliks, piparmētras, ģerānijas, skujkoki, melisas – tie visi ir ģenētiski neiecietīgi pret laputīm. No tām gatavo ekstraktus un šķīdumus virsmu, apģērbu un interjera priekšmetu apsmidzināšanai.

Lasi vēl: Vēlmju piepildījums: zvaigznes ir nosaukušas 3 zīmes, kuru sapņi piepildīsies no 29. augusta – esiet gatavi

Tos var pievienot arī ugunskuriem vai novietot uz logiem un pie ieejām telpās.

Leave a Comment