No 15. aprīļa daudzus Latvijas šoferīšus sagaida izmaiņas, kuras nāksies ņemt vērā, lai izvairītos no barga soda!

Latvijā ir autovadītājiem bargi sodi?

Latvijā ir noteikti noteikumi un sodi transportlīdzekļu vadītājiem, un daži no tiem var šķist stingri salīdzinājumā ar citām valstīm. Piemēram, braukšanas laikā ar alkohola ietekmi tiek piemēroti bargi sodi, ieskaitot naudas sodus, braukšanas tiesību atņemšanu, sabiedriskā darba veikšanu un pat ieslodzījumu.

Lasi vēl: Meteorologs Toms Bricis ieskicē nākamās nedēļas laika prognozi: tā ir šausminoša! Īpaši uzmanīgiem būs jābūt autovadītājiem

Turklāt ir stingri noteikumi par braukšanu bez drošības jostām un mobilajiem telefoniem, par pārkāpumiem attiecībā uz ceļa satiksmes noteikumu neievērošanu un citiem drošības jautājumiem.

Bargumu pakāpe var atšķirties atkarībā no pārkāpuma smaguma un atkārtojuma, kā arī no citiem faktoriem, piemēram, vai tika apdraudēta cilvēku drošība vai radīti materiālie zaudējumi.

Bet kas gaidāms no 15.aprīļa?

Lasi vēl: Tiek ziņots, ka šajās tuvākajās dienās būs ļoti anomāli apstākļi; gaidāms, ka paaugstināsies spiediens

Sākot no 15. aprīļa, uz dažiem valsts ceļiem tiks palielināti maksimālie atļautie braukšanas ātrumi, kā paziņojis “Latvijas Valsts ceļi”. Vidzemes šosejas (A2) posmā no Langstiņiem līdz Siguldai, kur darbojas mainīgās elektroniskās ceļazīmes, labvēlīgos apstākļos maksimālais atļautais braukšanas ātrums tiks paaugstināts līdz 110 km/h.

Pirms katras istabas tīrīšanas es vāru lauru lapu, un tikai tad sāku tīrīt dzīvokli. Rezultāts ir pārsteidzošs

Tomēr jāņem vērā, ka nelabvēlīgu laikapstākļu, remontdarbu vai ceļu satiksmes negadījumu gadījumā ātrums var mainīties. Līdz ar to, autovadītājiem jārēķinās ar to, ka mainīgās ceļazīmes rādīs aktuālo maksimālo atļauto braukšanas ātrumu, un tām būs tāds pats spēks kā citām ceļazīmēm.

Turklāt no 15. aprīļa Ķekavas apvedceļa četru joslu posmā no Krogsila līdz Rīgas apvedceļa šķērsojumam transportlīdzekļiem ar masu līdz 7,5 tonnām būs atļauts braukt ar ātrumu līdz 120 km/h. Savukārt citos posmos, piemēram, no Rīgas robežas līdz Krogsilam un no Rīgas apvedceļa šķērsojuma līdz Ģuģiem, ātruma ierobežojums saglabāsies 90 km/h.

Svarīgi atzīmēt, ka Ķekavas apvedceļa četru joslu posms no Krogsila līdz Rīgas apvedceļa šķērsojumam ir apzīmēts ar ceļazīmi Nr. 552 “Ātrgaitas ceļš”, kas atļauj braukt ar maksimālo ātrumu līdz 120 km/h un aizliedz lēngaitas tehnikai, gājējiem un velosipēdistiem izmantot šo posmu.

Turklāt, sākot no 1. maija, plānots palielināt maksimālo atļauto braukšanas ātrumu līdz 100 km/h dažos citos posmos, piemēram, Daugavpils šosejas (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei, Tīnūžu–Kokneses šosejas (P80) posmā no Ogresgala līdz Koknesei un Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas līdz Jaunolainei. Šie pasākumi tika veikti, ņemot vērā ceļu satiksmes negadījumu statistiku un apstākļus šajos ceļu posmos.

 

Leave a Comment