Nevis nelaimes gadījums, bet lāsts: kādu lomu “Titānika” tūristu traģēdijā spēlēja pazudušā batiskafa pilota sieva

Vendija Raša ir mazumtirdzniecības magnāta Izidora Štrausa un viņa sievas Idas mazmazmeita, kuri bija vieni no bagātākajiem cilvēkiem uz Titānika klāja tā pirmajā ceļojumā. 1845. gadā dzimušais Štrausa kungs bija universālveikala Macy’s līdzīpašnieks.

Vendijas Rašas senči ir pazīstami ar savu traģisko mīlas stāstu. Avārijā izdzīvojušie atcerējās, ka redzēja, kā Isidors Štrauss atstāja savu vietu glābšanas laivā, kad sievietes un bērni vēl gaidīja, lai izkļūtu no grimstošā lainera.

Viņa sieva Ida Štrausa sacīja, ka neatstās savu vīru, un abi tika redzēti stāvam roku rokā uz Titānika klāja, kad kuģis nogrima. Tas bija viņu mīlas stāsts, kas Džeimsu Kameronu iedvesmoja filmēt “Titāniku”.

Lasi vēl: 25. jūnijs – diena, kad trīs zodiaka zīmes atvadīsies no melnās svītras dzīvē

Gaišreģe, kura vēlējās palikt anonīma, ārvalstu medijiem sacīja, ka Vendijas Rašas ģimene ir nolādēta.

“Tam bija jānotiek. Pat pirms viņas ģimenes locekļu nāves uz “Titānika”, Rašu ģimene bija zem nopietna lāsta, kas izraisīja Izidoras un Idas Štrausu nāvi. Šķita, ka melnajiem spēkiem vajadzēja pie tā apstāties, taču tā sekas joprojām atspoguļojas Rašas un viņas tuvinieku dzīvē,” intervijā ārvalstu medijiem sacīja eksperts.

 

Leave a Comment