“Neticamas šobrīd šķiet prognozes….” – meteorologs Toms Bricis paziņo, ka jau šīs nedēļas beigās visā Latvijā iestāsies teju vai neticami laika apstākļi

Foto – Pexels

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publicētā informācija liecina, ka otrdienas rītā visbiežākā sniega kārta bija izveidojusies Talsu novadā – tur sniegs sasniedzis 11 cm dziļumā, bet Saldū bija izveidojusies 9 cm bieza sniega kārta. Kā liecina centra publicētā informācija – citās vietās Latvijā sniega kārta esot bijusi ievērojami plānāka, lai gan cilvēki no dažām vietām Kurzemē ziņo, ka tur esot novērots pat 20 cm biezs sniegs.

Jāpiebilst, ka snidzis ir ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs, piemēram, Lietuvā Biržos sasnidzis 16 cm bieza sniega kārta, bet Paņevežā – 17 cm.

Foto – Pexels

Kā jau tas sagaidāms, dienas laikā sasnigušais sniegs visā Latvijā ātri vien nokusīs, jo gaisa temperatūra ir plusos un dažus grādus virs nulles, tomēr naktī no otrdienas uz trešdienu dažās vietās Latvijā diemžēl varētu būt gaidāms sals. Dažviet termometra stabiņš varot noslīdēt pat līdz mīnus 5 grādiem.

Mūsu senču svētki 25. aprīlī: kāds ēdiens šodien jums ”piešķirs” veselību turpmākos 5 gadus!

Lasi vēl: Mēģinot un eksperimentējot, nonācu pie ideālas biezpiena plāceņu receptes: tā ir tik garda un cepot neizplūst!

Foto – Pexels

Taču nedēļas otrajā pusē šā brīža prognozes liecina, ka sagaidāmi atkal jauni pārsteigumi, par kuriem brīnās arī meteorologs Toms Bricis soctīklos. Nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra turpinās paaugstināties un jau šajās brīvdienās – 27. un 28.aprīlī Latvijā atkal esot gaidāms patiešām pavasarīgs siltums, jo dažviet termometra stabiņš pakāpsies līdz +20 grādu atzīmei.

Lasi vēl: Ja putns pieklauvē pie tava loga vai ietriecas tajā, tā nav nejaušība, bet gan zīme, ka gaidāms svarīgs notikums

Vai tā patiešām notiks, laiks rādīs!

 

Leave a Comment