Nepieredzējuši dārznieki pieļauj šo kļūdu 90% gadījumu, lūdzu nedariet šo, stādot tomātus

Tomātus parasti audzē no stādiem. Tāpēc dārznieki patstāvīgi sēj sēklas siltumnīcās un uz palodzes vai iegādājas speciālistu audzētus stādus, tomēr daudzi pieļauj lielu kļūdu. 

Tad stādi tiek stādīti dārzā, un daudzi dārznieki regulāri pēc stādīšanas tomātus laista. Viņi īpaši cenšas samitrināt augsni zem stādiem pirmajās 2 nedēļās, un rezultātā viņi pamana, ka izcila izskata augi turpina augt negribīgi un sāk vīst.

Dārznieki aktīvāk cenšas palīdzēt tomātiem un neviļus pieļauj to pašu kļūdu. Pārāk bieža un bagātīga tomātu laistīšana pēc stādu stādīšanas atklātā zemē var negatīvi ietekmēt ne tikai augu ātru sakņošanos un pareizu attīstību, bet arī negatīvi ietekmēt to augļu kvalitāti nākotnē.

Tomātu stādi jāstāda labi samitrinātā augsnes bedrē, un pēc tam varat pagaidīt nedēļu vai divas ar laistīšanu. Ir jāuzrauga laika apstākļi un vispārējais augsnes mitrums.

Smilšainā augsne mitrumu saglabā daudz sliktāk, un šāda augsne ir jālaista biežāk. Ja ilgstoši ir stiprs karstums, tad stādi būs jālaista ik pēc divām dienām. Bet augšējais augsnes slānis dārzā nedrīkst būt pastāvīgi mitrs.

Pēc veiksmīgas sakņošanas, ja nav lietus, tomātu laistīšana tiek veikta reizi nedēļā, zem katra krūma ielejot vismaz 1 litru ūdens. Pirmās laistīšanas laikā ieteicams vienlaikus veikt profilaksi pret fitoftoru.

Lasi vēl: Latvijas Televīzijā skumja diena: mūža miegā aizmigusi izcila režisore: ”Viņa bija un būs daļa no Latvijas Televīzijas”

Uz 10 litriem ūdens ieteicams pievienot 2 g kālija permanganāta (kālija permanganāta).

Daži eksperti padalījās ar ļoti interesantiem padomiem, lai tomātu raža šogad dubultotos. 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment