Nepatīkama ziņa tiem, kuriem vēl nav autovadīšanas tiesību!

Izmaksu pieauguma dēļ mainīsies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pakalpojumu cenrādis, pieaugot vadīšanas eksāmena cenai atbilstoši izvēlētajai kategorijai, paredz šodien valdībā atbalstītie grozījumi.

Šī gada aprīlī Valsts kontrole publicēja revīziju “Vai Satiksmes ministrija pārvalda kapitālsabiedrības atbilstoši normatīviem aktiem un labai praksei?”, kur tostarp padziļināti vērtēja CSDD deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu efektivitāti izmaksu ziņā.

Viens no dokumentā izteiktajiem ieteikumiem bija aktualizēt CSDD cenrādi, jo uzņēmuma sniegto pakalpojumu pašizmaksa būtiski atšķiras no tobrīd valdības apstiprinātā cenrāža, raksta apollo.lv.

Lasi vēl: Tarologs vēsta ko stāsta kārtis: 3 zodiaka zīmes, kurām nākamajā nedēļā der ieklausīties savā intuīcijā

Noteikumu projekts nosaka jaunus transportlīdzekļu vadīšanas eksāmena pakalpojumus un to izcenojumus atkarībā no transportlīdzekļa kategorijas, kā arī nepieciešamības atkārtotā eksāmenā apliecināt iemaņas speciālo figūru izpildē.

Pašlaik vadīšanas eksāmenam un atkārtotam eksāmenam, neatkarīgi no transportlīdzekļa kategorijas un atšķirīgā resursu ieguldījuma, ir vienota cena. Vadīšanas eksāmenam tā ir 24,58 eiro, savukārt atkārtotam eksāmenam – 19,68 eiro.

Savukārt valdībā atbalstītie grozījumi paredz, ka vadīšanas eksāmens A un B kategorijas transportlīdzekļiem maksās 29,85 eiro un atkārtotais eksāmens 22,87 eiro, bet C un D kategorijai vadīšanas eksāmens maksās 36,84 eiro un atkārtotais eksāmens – 29,85.

Apollo.lv

Leave a Comment